Scandal, înjurături și amenințări la dezbaterea Legii Vaccinării

vaccin - vaccinarescandal

Scandal, înjurături și amenințări la dezbaterea Legii Vaccinării Ceea ce ar fi trebuit să fie o dezbatere civilizată, din care să se extragă cele mai bune idei și soluții pentru o lege a vaccinării eficientă, s-a transformat într-o dispută de stadion de fotbal, cu injurii, amenințări, huiduieli.

În această atmosferă deloc prietenoasă, cu o tabără mult mai bine organizată și pregătită pentru a bruia discuțiile, tabăra celor anti vaccinare, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat decesul numărul 25 din cauza rujeolei, un copil de doi ani, din județul Bihor.

„Avem al 25-lea caz de deces de rujeolă, în judeţul Bihor, un copil care s-a chinuit foarte mult, a stat internat în spital după care a fost externat pe propria răspundere, care trăieşte acasă fără mamă, care era plecată în străinătate şi care a intrat în contact cu pacienţi bolnavi de rujeolă. Copilul avea doi ani, nevaccinat. Asta este încă un semnal de alarmă. Legea prevede responsabilităţi atât pentru noi, din executiv, cât şi pentru cei care sunt implicaţi în procesul de vaccinare. Sancţiuni, la momentul de faţă, nu există. Nu cred că lucrurile se discută la nivel de proteste în ţară, a fi împotriva unui proces absolut normal. Părinţii au obligaţia să îi prezinte copilul la medic, să fie informaţi, însă nimeni nu îi pedepseşte”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Citește și: Părinții care refuză vaccinarea copiilor, pasibili de închisoare

Florian Bodog a mai spus că nu vor fi situaţii în care copiii să fie vaccinaţi forţat, dar că părinţii care refuză imunizarea sunt obligaţi să-şi asume acest lucru.

„Legea intră într-o procedură de dezbatere şi în Parlament. Nimeni nu va obliga pe nimeni să fie vaccinat, nu vom lua copiii cu poliţia ca să îi ducem la vaccinare. Părintele are dreptul să refuze şi are şi obligaţia să îşi asume acest refuz în situaţia în care copilului i se întâmplă ceva. Am citit undeva că vaccinul este ca şi botezul pentru copil. În situaţia în care sutem credincioşi şi ne botezăm copilul, nu văd de ce să nu îl vaccinăm. (.. ) Dreptul la sănătate publică trebuie să primeze, mi-a plăcut ideea ca şcolile şi grădiniţele să afişeze procentul de vaccinaţi în sală. E o idee bună, o să o luăm în seamă”

Citește continuarea pe Mediafax.ro

vaccin - olivia steer 2 size1 150x150Citește și: Olivia Steer – „Vaccinarea obligatorie este un abuz!”

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.