DEZVĂLUIRI ȘOCANTE DE LA BRUXELLES. Corina Crețu fuma în birourile Comisiei: «În România un ministru face ce vrea»

- corina cretu 620x4001

Jumătate din staff-ul comisarului european pentru Politici Regionale Corina Crețu a demisionat în timpul primului an de mandat, din cauza obiceiurilor sale total neprofesioniste, scrie publicaţia europeană Politico.

Actuali şi foşti angajaţi descriu biroul Corinei Creţu ca unul dezordonat în urma demisiei şefului de cabinet, adjunctului acestuia şi a şefului departamentului de comunicare, dar şi a altor membri ai staff-ului.

Mai mulţi consilieri au plecat pentru că se temeau că nu vor fi în stare să o apere în cazul unui scandal. De altfel, îngrijorarea personalului a crescut constant, iar şeful de cabinet a avertizat că un program cu prea multe „ferestre” ar putea părea suspect.- corina cretu 620x400

Angajaţii de la Bruxelles s-au arătat nemulţumiţi de faptul că Creţu amestecă viaţa personală cu munca, se arată într-un amplu articol publicat pe site-ul Politico.eu, despre deprinderile comisarului european care reprezintă România.

Cine este Corina Creţu, comisarul european al României

Mai exact, 9 din 18 persoane din biroul Corinei Creţu şi-au dat demisia în doar 12 luni, pe fondul programului de muncă prea lejer pe care îl avea aceasta, dar şi din cauza tendinţei sale de a combina călătoriile oficiale cu excursii în scop recreativ.

Mai mult, Corina Creţu le cerea angajaţilor din cabinetul său să îi rezolve diverse treburi personale, cum ar fi să-i ducă rufele la spălat, să îi cumpere alimente şi să îi plimbe cu maşina rudele.

Politico a stat de vorba cu 11 dintre actualii şi foştii angajaţi din comisariatul Corinei Creţu, majoritatea dorind să îşi păstreze anonimatul.

Fără întâlniri trei zile pe săptămână

Jurnaliştii au obţinut o copie a programului comisarului european din ultimele 12 luni. S-a putut observa că deseori nu avea întâlniri lunea, joia şi vinerea. Surse din rândul angajaţilor de la Bruxelles au dezvăluit că, de obicei, Creţu nu lucra în zilele respective.

Comisarul european a explicat că zilele fără întâlniri programate sunt destinate cititului. „Nu merg la shopping, nu lucrez niciodată mai puţin de 8-10 ore pe zi”, argumenta Corina Creţu.

Dintre cei 28 de comisari europeni, Corina Creţu are cele mai multe absențe la întâlnirile săptămânale ale Comisiei, ratând aproape un sfert dintre ele.

vezi continuarea pe Jurnalistii.ro

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.