Diabetul – dușmanul nostru TĂCUT

diabetul - diabet glicemie

Articol scris de Ionuț Iancu. Diabetul – dușmanul nostru TĂCUT. Poate cea mai periculoasă boală cu care se poate confrunta un om. Mai periculoasă chiar și decât cancerul, întrucât se poate manifesta într-o liniște totală, până la momente când e chiar prea târziu pentru a evita afecțiunile grave.

Statisticile ultimilor ani vorbesc de câteva sute de mii de români care suferă de această boală, oameni pentru care viața se schimbă total de la momentul în care primesc acest necruțător diagnostic. Ce este de fapt, diabetul? OMS recunoaște trei forme principale de diabet zaharat. Tipul 1, tipul 2 și de sarcină. Primele două sunt foarte frecvente. Tipul 1 de diabet este insulino-dependent, reprezintă 10% din cazurile de diabet din Europa și SUA. O caracteristică a acestei boli este că își face debutul în plină sănătate, chiar și de la vârste fragede. Ținerea sub control a acestui tip de diabet se face prin dietă și greutate ținute sub un strict control, la care se adaugă exercițiile fizice.

Diabetul de tip 2 est este și mai frecvent decât primul, diferența dintre ele fiind că acesta nu necesită tratament cu insulină. Printre factorii principali care aduc diabetul în viața noastră sunt: regimul sedentar de viață, alimentație nesănătoasă, fumatul. Adică, dacă suntem sinceri, cam tot ceea ce caracterizează viața noastră de zi cu zi.

Tocmai de aceea este extrem de important să conștientizăm importanța unei vieți sănătoase. A unui regim de viață activ, în care să nu stăm doar în casă, în fața calculatorului, ci și să ieșim la plimbare, la alergat prin parc. Sau la sărutat iubita, căci și asta consumă destule calorii 😀   Schimbarea alimentației este și ea importantă, și aici nu ne referim numai la zaharuri, ci la un regim alimentar echilibrat din toate punctele de vedere. Da, deși poate nu mă crezi acum, există viață și după cartofi prăjiți și șaorma. Și nici nu știți cât contează nutriția în lupta cu diabetul.

Numai astfel putem ajunge să ținem sub control diabetul și să evităm complicațiile ce ne pot pune viața în pericol.

Semne care îți pot da de gândit că ai diabet:

  • îți este mereu foame sau sete
  • ai probleme cu vederea
  • te simți obosită și irascibilă
  • ai răni care se vindecă greu, mâncărimi
  • ai amorțeli, furnicături și dureri la nivelul membrelor.

Sursă foto: perfecte.ro

diabetul - 1024 httpCiteste si: Copilul tău plânge? NU îl opri !

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.