Dieta asiatică – alimente şi stil de viaţă

Dieta asiatică - Asian food1 1024x677

Dieta asiatică – alimente şi stil de viaţă. S-au făcut multe studii în legătură cu dieta asiatică, curiozitatea oamenilor de ştiinţă fiind atrasă de starea generală bună de sănătate şi longevitatea popoarelor asiatice. Spre deosebire de europeni şi americani, asiaticii suferă foarte rar de boli cardiovasculare, diabet, obezitate sau cancer.

Nu putem şi nici nu trebuie să copiem întocmai stilul de viaţă asiatic, dar e bine să cunoaştem şi să ţinem cont de unele principii ale acestei diete care ne pot ajută să ne îmbunătăţim stilul de viaţă, astfel încât sănătatea şi vigoarea să ne însoţească până la vârste înaintate.

Că şi în cazul dietei mediteraneene, nu se poate vorbi de o simplă dietă alimentară, ci de un întreg ansamblu care formează stilul de viaţă asiatic. Acesta cuprinde măsură şi echilibru în alimentaţie: porţii mici, de obicei peste înconjurat de câteva feluri de legume crude sau fierte, consumate lent, niciodată în grabă, mişcare făcută zilnic, de obicei în aer liber: mers cu bicicletă, mers pe jos, înot, cu rezultat: fizic tonifiat, silueta de invidiat, o bună stare psihică. – Grăsimi şi proteine animale cât mai puţine – asiaticii consumă foarte puţină carne roşie (numai de 2-3 ori pe luna).

În schimb peştele, fructele de mare, algele sunt nelipsite din dietă zilnică, dar întotdeauna însoţite de porţii generoase de legume. – Multe şi felurite legume pentru aportul de calciu – majoritatea preparate. Specialiştii au o explicaţie ştiinţifică pentru acest obicei vechi de veacuri: alimentele preparate nu pun presiune pe aparatul digestiv şi nutrienţii sunt mai uşor asimilaţi, pe când preparatele crude şi reci consumă energie pentru încălzirea lor şi obosesc…

Citeşte continuarea: Grasomega

Foto: ubehouse.com

Dieta asiatică - copilbolnav2 150x150Citeste si: Boli frecvente la coloană. Durerea de spate poate anunța o boală

Ai si tu o recomandare pentru o silueta de vis? Trimite-o la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.