Cum e când ești diferit?

diferit - diferit

Articol scris de Elisabeta Pancea. Cum e când ești diferit? În fiecare zi, la televizor, la radio sau pe internet, vedetele își etalează stilul iar ele ajung, mai mult sau mai puțin, modele pentru cei ce îi privesc. Astfel, părinții admit că acceptă să își ajute copiii să devină ca vedeta preferată, considerând că e doar o chestiune de timp până vor accepta cine sunt cu adevărat.

Ce faci, însă, când copilul tău are o personalitate proprie atât de puternică, încât ajunge să adopte propriul stil și nu pe cel care te asteptai? Mulți părinți „model” ai zilelor noastre ajung să se sperie văzând că cel mic alege să fie diferit de ceilalți. Astfel, tinerii care ascultă un gen de muzică diferit față de părinți sau de cunoștințele de vârstă lor, ajung să se certe cu membrii familiei, considerându-se „oaia neagră”.

Citește și: Crăciunul e de vină!

Dovada vie a diferenței pe care părinții speriați de un anumit anturaj in care s-ar putea învârti tânărul adolescent este familia în care fiica ascultă muzica rock, adoptă un stil vestimentar format din culori închise, accesorii metalice și modele mai puțin întâlnite la ceilalți tineri, se îndrăgostește de un băiat cu parul lung și devine rebelă.

In astfel de momente, părinții ajung să nu mai observe rezultatele bune la școală, cunoștintele dobândite sau starea copilului, însă își concentrează întreaga atenție pe educarea rebelului copil care, încet, își va pierde încrederea în sine și se va simți marginalizat. Acest lucru îl va face ciudat în ochii celorlalți, ajungând să nu se poată integra în societate.

Această problemă poate fi rezolvată prin acceptare și susținere? Da. Orice copil, indiferent de alegerea stilului vestimentar, muzical si a activităților întreprinse are nevoie de atenție, înțelegere si susținere. In cazul în care activitatea este benefică și copilul își poate alege singur procedura, se simte în siguranță si totodată mândru, iar părinții vor fi liniștiți și mulțumiți, chiar dacă adolescentul familiei este singurul care a ales ceva diferit.

diferit - 10424249 10204127240076180 134627655635300894 n 150x150Citeste si: 2016, du-te tare!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.