Dimineața la METROU. Ridică-ți OCHII !

Dimineața la METROU - 3025761 poster p subway 1024x576

Dimineața la METROU - 12512343 855099124617082 730334330228149950 n 1 150x150

Text de Andreea Panait

Dimineața la METROU. Ridică-ți OCHII ! Joi, 9 dimineața. La metroul viselor uitate în weekend, pășește mulțimea de buimaci posaci care își adună energiile, de cele mai multe ori – către destinația locului care le plătește facturile .

Cu ochii în pământ, cu mintea rătăcită, zilnic pierduți în fluxul drumurilor mecanic prestabilite. Mereu fugăriți parcă, deloc conectați la ce se întâmplă frenetic în jur, ignorând stările, oamenii, sufletele cu care preț de câteva minute respiră aerul !

Un bătrân care de abia se mișcă, un tânăr cu căștile în urechi având muzica la maxim și bătând subtil din picior pe ritmul derulat, un copil care se uită pe geam dezorientat dar fascinat de viteza cu care circulă acest vagon .

Cei mai mulți lipiți cu ochii în telefoane, de când pășesc – până părăsesc spațiul și se pierd în mulțimea grăbită. Nimeni nu observă și nimeni nu-și păstrează aceste momente pentru start-ul zilei ALTFEL .

La Piața Victoriei răsuflă vagonul, și merge mai departe cu puținii rămași. Acum sunt mai ușor de observat. Îi numeri pe degete pe cei care se lasă îmbrățișați de o carte, zâmbind în colțul gurii la pas de o stație ! De-ar răsfoi și o revistă ! 20 de minute pierdute în metrou pentru lectura – minute de aur în viața asta cu timp pentru nimic !

Nu te mai purta ca un robot ! Ia-ți privirea din ecran, și observă lumea.

Ce bine că fotografierea nu e permisă la metrou ! Un tablou prea trist, mereu la fel!

Înduioșează-te la inocența unui copil, zâmbește când surprinzi cu coada ochiului tinerii pierduți unul în privirea celuilalt, ajută o bătrană sau oferă-i locul atunci când e supra aglomerat. Sau pur și simplu observă cu ochiul critic care sunt trendurile, ce să porți ori chiar să nu, analizează, compară și vezi cum ești chiar tu perceput funcție de postură și ținută. E foarte interesant să observi oamenii . O facem prea rar ! Imaginează-ți povești cu călătorii . Dă-le nume. Amuză-te . O să-ți dăruiești o stare de bine înainte de a te arunca inevitabil in marea de sarcini.

Suntem atât de mulți, ne intersectăm atât de des, și totuși nici nu știm că trecem unii pe lângă alții !

Înainte de ultima stație m-am surprins râzând dintr-un vagon întreg la o poantă bună a cărții din mână. Eram singura care zâmbea.

Fii O.M!

Dimineața la METROU - 10323986 974512069251630 3348613509792307559 n 1 1 150x150

 

 

Citeste si: Am făcut un salt în timp. Când aţi „călătorit” ultima dată în pantofi de copil?

 

Ai un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Il facem vedetă în comunitatea femeilor Perfect Imperfecte. Trimite-l la mine: emmazeicescu@gmail.com

foto: b.fastcompany.net

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.