Directorul ROMATSA a fost numit secretat de stat la Transporturi!

- str 508159001

Plecarea lui Ion Aurel Stanciu survine în contextul în care sindicaliștii ROMATSA au anunțat, luni, declanșarea unei greve generale, de la 1 septembrie, după ce nu au reușit să ajungă la un acord, în urma negocierilor purtate la Ministerul Transporturilor cu directorii instituţiei. După mai bine de trei ore, cele două tabere au venit cu declaraţii contradictorii.

Si desi nu  a mai fost dorit la  ROMATSA,  Victor Ponta l-a numit in aceasta dimineata secretar de stat la Transporturi.

Sindicaliştii ROMATSA ameninţau, încă de săptămâna trecută, că vor intra în grevă generală. Ei acuză conducerea companiei că nu respectă niciuna dintre înţelegerile stabilite anterior. Cum ar fi încheierea unui nou contract de muncă, în care să existe posibilitatea pensionării la 55 de ani, în loc de 65 cum este în prezent.- str 50815900

În plus, sindicaliştii acuză şi probleme care ar exista la sistemele de monitorizare ale traficului aerian. Ministerul Transporturilor a cerut o anchetă în acest sens.

 Mai mult, Ion Aurel Stanciu a fost filmat, vineri, 21 august, în timp ce îl îmbrâncea pe liderul sindical Florin Diaconu, în sediul companiei. Întregul conflict a pornit după ce liderul sindical a vrut să citească planul de management al fostului director al ROMATSA.

„L-am aşteptat la intrare, la sediul ROMATSA. Eram cu 20 şi ceva de colegi care protestam împotriva domnului director general, cerându-i demisia. La un moment dat, domnul director general vrea să ne arate planul lui de management. Şi o dă unei colege ca să se uite peste plan şi îl mai dă unui coleg şi când să îl iau eu, îl ia din mâna colegului meu. Eu fugeam de dânsul, m-a agresat trăgându-mă de cămaşă”, declara liderul sindical, la REALITATEA TV.

Fostul director general al ROMATSA a avut, însă, o altă variantă: „Cineva era postat expres ca să filmeze. Prin tâlhărie, mi-a smuls prin forţă un extras din planul de management. N-am agresat, eu am fost agresat şi tâlhărit. În instanţă, se va lămuri”.

 

citeste mai mult pe realitatea.net

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.