10 lucruri mai importante decât disciplina

disciplina - disciplina 1024x768

10 lucruri mai importante decât disciplina. Parenting-ul este o sarcina foarte complexa, iar parintii pot cadea in capcana de a se focusa pe un singur aspect. Disciplina reprezinta una dintre principalele preocupari ale acestora. Dar exista cateva lucruri mai importante. Care sunt ele? Iata: 10 lucruri mai importante decat disciplina.

 

  • Relatia parinte-copil.Aceasta are cea mai mare influenta asupra copiilor. Este un exemplu pentru ce insemna o relatie, un model pe care il vor aplica tot restul vietii. Daca relatiile noastre se bazeaza pe respect, compasiune, empatie, copiii vor avea asta ca standard si nu se vor multumi cu mai putin. De asemenea, influenta parintilor este determinata de o relatie buna cu copiii lor. Acestia din urma vor fi mai deschisi sa coopereze cu un adult fata de care se simt conectati.
  • Modul in care te raportezi la copilul tau.Cand te gandesti la el, ce observi intai? Trasaturi pozitive sau negative? Felul in care gandesti despre el, influenteaza felul in care il tratezi. De asemenea, isi pune amprenta si asupra felului in care te simti emotional si fizic pe tot parcursul zilei. Ai grija si la tonul si limbajul pe care il folosesti in relatie cu el. Copilul se va percepe prin acest filtru pe care tu il construiesti.
  • Relatia cu partenerul tau si celelalte persoane importante din viata ta.Copiii inregistreaza tot ce vad. Felul in care tu si sotul tau va purtati unul cu celalalt seteaza un standard. Nu uita! Parintii fericiti cresc copii fericiti.
  • Atmosfera din casa.Toate lucrurile mentionate mai sus sunt cele care creeaza atmosfera din casa. Relatiile armonioase sunt sursa acelui sentiment de acasa. Daca vrei ca locuinta ta sa fie calda, sigura si primitoare, lucreaza la relatiile dintre membrii familiei.
  • Cum relationezi?Felul in care interactionezi cu oamenii din jur sunt, de asemenea, un exemplu foarte important pentru copilul tau. Observa-te si vezi in ce masura tratezi oamenii asa cum o faceau parintii tai.
  • Implicarea in comunitate.Faci voluntariat? Donezi? Astfel de activitati sunt o lectie nemaipomenita despre cum actiunile noastre influenteaza viata altora, dar si despre responsabilitate.
  • Forma de invatamant.De stat sau privat? Alege cu grija, deoarece colectivul are o influenta mare.
  • Tu cu tine.Daca iti faci timp pentru tine si te incarci cu energie si resurse, cu siguranta vei fi un parinte mai bun. Vei fi mai rabdator, mai empatic si mai energic. In plus, actioneaza si drept exemplu pentru copil, care invata respectul de sine prin intermediul parintilor.

Citestete continuarea aici: 9VremPărinți

Foto: media.salon.com

disciplina - 652x450 070053 vasc 150x150Citeste si: De ce vrei să evadezi?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.