Cum îţi disciplinezi copilul fără să strigi la el! 9 metode de succes

disciplinezi copilul - 461923167 XS 1024x538

Cum îţi disciplinezi copilul fără să strigi la el! 9 metode de succes. Interesant e că adulții strigă mult mai des la copii decât strigă unii la ceilalți. Ce îi face pe părinți să creadă că e mai bine să țipe la copii decât să gândească rațional? Dacă credeți că țipatul va disciplina copilul, aflați că acest lucru este foarte greșit! Furia, însă, nu e cea mai potrivită reacție atunci când ești implicat într-o situație tensionată, conflictuală. E adevărat că adulții trebuie să fie mai autoritari, iar copiii trebuie să-i respecte, însă țipatul nu antrenează respect.

Iată ce învață copiii, de fapt, atunci când părinții țipă la ei:

• Adulții nu vorbesc serios decât după ce încep să țipe;
• Învață că e în regulă să strige și ei;
• Învață că e bine să fie agresivi și cu alte persoane;
• Învață să ignore cererile făcute pe un ton calm și civilizat;
• Învață ca ei nu merită să li se vorbească pe un ton calm;
• Învață că țipatul, în general, este o metodă bună de a te elibera de probleme.

Copiii trebuie educați, bineînțeles, dar există și alte metode, infinit mai bune decât strigătele:

1. Fă-ți copilul să se simtă iubit. Chiar dacă este obraznic și nu te ascultă aproape niciodată, nu te arăta tot timpul nemulțumită de el. Nu te baza pe faptul că, în sinea lui, el știe că e iubit, ci arată-i asta în fiecare zi, printr-o îmbrățișare, un pupic, o vorbă bună.

2. Acordă-i atenție. Pentru copii, atenția părinților este esențiala, vitală, e lucrul cel mai de preț. Lauda comportamentul pozitiv, chiar dacă e vorba de lucruri mărunte – cum că și-a spălat canuța sau și-a lăsat pantofii la intrare.

3. Folosește-te de reguli și de rutină. Creează un set de reguli pentru ca piciul tău să știe exact ce aștepți de la el și ce nu ar trebui să facă niciodată.

4. Rugămințile tale trebuie să fie scurte și la obiect. Părinții se supară atunci când copiii nu fac ce li s-a cerut. Și atunci, încep să le țină predici lungi de jumătate de ora. Reamintește-i regula casei printr-o propoziție: „Întotdeauna ne descălțam înainte să intrăm în casă.” Și, eventual, mai adresează-i un indemn scurt: „Haide, scoate-ți pantofii”. Foarte posibil să obții rezultate mai bune cu o astfel de abordare.

Citeste continuarea: Unica.md

foto: ivestrong.com

disciplinezi copilul - Maria 768x536 150x150Citeste si: Heroina digitală. Ecranele transformă copiii in dependenți

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.