Doliu în modă – Laura Biagiotti, ”Regina cașmirului”, a murit

Laura Biagiotti - LauraBiagiottiSpring2014APkYPPvGq0zx

Doliu în modă – Laura Biagiotti, ”Regina cașmirului”, a murit. Ziua a început cu o veste extrem de tristă, care a îndoliat întreaga lume a modei, care este de azi mai săracă, prin dispariția Laurei Biagiotti, deținătoarea celei mai importante casă de modă din Italia.

Creatoarea de modă s-a remarcat datorită colecțiilor sale de tricotaje care i-au adus titulatura de „Regina Cașmirului„, propusă de publicația New York Times și care i-a marcat cariera.

Laura Biagiotti nu s-a limitat la moda feminină, ea realizând colecții pentru bărbați, dar și accesorii. De asemenea, faima sa a atins un nou nivel la nivel internațional odată cu lansarea, în 1988, a parfumului Roma.

Citește și: Reinventează stilul casual!

Născută în 1943, în timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial, Laura Biagiotti a studiat literatura și a dorit să devină arheolog. În schimb, s-a decis să își ajute mama să dezvolte afacerea pe care o deținea. În timp, a transformat micul atelier de croitorie al acesteia într-o marcă recunoscută la nivel internațional.

Printre vedetele care au purtat creații marca Biagiotti s-au numărat actrițele Ingrid Bergman și Bette Davis.

În ultimii ani, fata sa, Lavinia, vicepreședinta grupului Biagiotti, a preluat conducerea companiei care și-a mutat sediul într-un castel din secolul al XI-lea, renovat, situat într-o zonă rurală din apropierea Romei.

Sursă foto: pictures.livingly.com

Sursă știre: Agerpres.ro 

Laura Biagiotti - transfagarasan2 150x150Citește și: Imaginea zilei – Transfăgărășan, zăpadă de peste 5 metri!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.