Domnul usturoi, MAGICIANUL din bucătărie !

usturoi - Cum po  i sc  pa de mirosul de usturoi al respira  iei

Domnul usturoi, MAGICIANUL din bucătărie ! Fie doar și pentru o singură dată în viață, nu cred că există un om care să nu se fi intersectat cu usturoiul. Fie crud, fie într-un sos cu iaurt sau smântână, fie în mâncărurile gătite.

Cura îndelungată cu usturoi se recomandă pentru scăderea și stabilizarea tensiunii arteriale. Preparatele pe bază de usturoi au efect bun atât asupra circulaţiei periferice, cât și asupra inimii. Pulsul devine mai rar și se regularizează. Se diminuează efortul cardiac și se ameliorează tulburările de ritm. Scade riscul de a face tromboză, varice și hemoroizi. Determină scăderea colesterolului din sânge și previne ateroscleroza. Are și acţiune antihemoragică. Este puternic antibacterian și, de aceea, este indicat nu numai în afecţiuni respiratorii (bronșite cronice, rinite, gripă, efizem pulmonar, tuse spastică sau convulsivă, astm bronșic, răgușeală, guturai), dar și în cazuri de diaree infecţioasă. Previne cancerul căilor digestive.

Cum îl consumi

Se poate consuma ca atare, în mâncare, sau poate fi preparat ca mujdei. În ultima formă, are avantajul că uleiul pe care îl conţine protejează mucoasele gastrice de acţiunea iritativă pentru unii și elimină, până a doua zi, mirosul neplăcut.

Citește continuarea pe Napocanews.ro

Sursă foto: PresaGalați.ro

usturoi - Trucuri   n buc  t  rie 768x384 1 150x150Citeste si: Trucuri în bucătărie – Cum scapi de mirosul de usturoi de pe mâini

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.