Doneaza mancare pentru cei in nevoie. Foloseste primul frigider comunitar!

- Frigider comunitar 640x3601

La sediul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB), de pe strada Foișorului, numărul 56-58, chiar langa Piața Foișorului, este amplasat primul „FRIGIDER COMUNITAR” din București.
În acest frigider, bucureștenii pot veni să doneze mâncarea care, eventual, le prisosește, iar persoanele aflate în dificultate, temporar sau pe termen mai lung, pot lua, gratuit mâncarea lăsată de către cei dintâi.- Frigider comunitar 640x360

Frigiderul are și un set de reguli. Astfel, nu poate fi lăsată hrană al cărei termen de valabilitate a expirat, carne crudă sau pește crud și nici ouă nepreparate.
Personalul DGASMB verifică zilnic mâncarea depusă în „frigiderul comunitar”, pentru a se asigura că termenele de valabilitate nu au fost depășite.

- 01„Frigiderul comunitar” de la sediul DGASMB este un proiect pilot. In funcție de rezultatele obținute, acesta va fi generalizat la nivelul întregului București. Proiectul nu urmărește numai să le ofere ajutor persoanelor aflate în dificultate, ci și să contribuie la limitarea risipei de alimente, atât prin conștientizarea bucureștenilor cu privire la cantitatea de mâncare pe care o aruncă, cât și prin redistribuirea hranei excedentare către cei care au nevoie de aceasta, cu adevărat, explică Cosmina Simean, șefa DGASMB.

Acest tip de abordare a problematicii risipei de hrană și a redistribuirii hranei, care unora le prisosește, către cei care au nevoie de ea, a apărut în anul 2014, în Arabia Saudită, unde o persoană privată a amplasat un frigider în fața propriei case, pentru ca vecinii să poată lua de acolo surplusul de hrană, iar oamenii nevoiași să nu mai fie nevoiți să recurgă la cerșit.
Acest gest a fost popularizat pe rețelele sociale, fiind preluat în Spania, sub numele de „frigiderul solidarității”. S-au raliat fenomenului social nu doar persoanele particulare, ci și restaurantele.

(sursa: bucurestifm.ro)

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.