Vrei să trăiești mai mult? Donează sânge!

sânge - singe

Vrei să trăiești mai mult? Donează sânge! Căutăm mereu disperați aproape soluții și rețete despre cum să ne prelungim fiecare zi de viață. Refuzăm să credem că orice început are un sfârșit și ne agătăm de orice mică iluzie. Lecția cea mai importantă este aceea care ne spune că, dacă facem bine, vom primi bine și vom trăi astfel fie doar și cu o clipă mai mult.

Iar un studiu al cercetătorilor danezi și suedezi vine să confirme aceste lucru: donezi sânge, deci faci bine, trăiești mai mult! În cadrul studiului s-a dovedit că donatorii trăiesc mult mai mult, comparativ cu persoanele care nu donează sânge, întrucât în urmă donării de sânge organismul întinereşte. De asemenea, donatorii au, din aceleaşi motive, o sănătate de invidiat, au declarat cercetătorii din Danemarca şi Suedia, care au efectuat acest amplu experiment.

Citește și: Trucuri pentru sănătate perfectă

În România suntem încă, din păcate, la momentul în care, aproap în permanență, spitalele se confrunta cu lipsa de sânge pentru transfuzii. Asta în ciuda faptului că există suficiente beneficii pentru cei care, din diverse motive, nu pot să se mulțumească cu ideea că, prin acest gest, pot salva o viață.

Ar fi bine să facem din donarea de sânge un ritual obișnuit al vieții noastre, să nu ne aducem aminte de nevoia de sânge doar la momente de tragedii naționale. Iată care sunt avantajele pe care le primiți odată ce ați ales să donați sânge:

  • 7 tichete de masă
  •  zi liberă de la locul de muncă sau o zi de scutire pentru studenţi şi militari, în ziua donării
  • decontarea cheltuielilor de transport pentru cei care au domiciliul sau reşedinţa în altă localitate decât cea în care îşi are sediul instituţia la care se face recoltarea sângelui.
  • reducere de 50% la abonamentul pentru transportul în comun, dacă donarea se face la instituţia de profil din localitatea de domiciliu sau din cea în care donatorul este angajat.

Ce avantaje ai dacă donezi sânge. Cât sânge donăm la o recoltare?

La o donare se recoltează 450 ml de sânge, cantitate ce se reface ca volum în câteva ore, celular în 2 săptămâni. În ceea ce priveşte siguranţa donatorul de sânge, iată ce trebuie să mai ştii:

– Trusa utilizată pentru fiecare donare este sterilă şi de unică folosinţă.

– Nu există riscul contaminării cu HIV sau alte virusuri.

– Senzaţia de leşin sau oboseală după donare este foarte rar întâlnită.

– Poţi dona doar dacă starea de sănătate îţi permite şi te simţi bine.

– Înaintea donării ţi se vor pune câteva întrebări legate de starea de sănătate şi ţi se va face un mic examen medical ce include hemoglobina, pulsul şi tensiunea.

– Rezultatele testelor sunt confidenţiale.

sânge - victoria secret angel models 768x480 1 150x150Citeste si: 20 de lucruri ciudate despre corpul tău!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.