Șef Salvamont Hunedoara: ”Dor Geta Popescu nu trebuia să facă traseul”

Dor Geta Popescu - Dor Geta Popescu

Șef Salvamont Hunedoara: ”Dor Geta Popescu nu trebuia să facă traseul” Tragedia Dor Getei Popescu, tânăra campioană la alpinism, care a murit ca urmare a unei avalanșe produse în Munții Retezat, continuă să stârnească nu doar interes ci și o serie de controverse legate de oportunitatea momentului ales de echipa fetei, prin tatăl ei, de a face un traseu într-o zonă unde ninsese abundent și unde meteorologii au dat alertă nivel 5 de avalanșă. Șeful Salvamontului Hunedoara, Ovidiu Bodean, a oferit câteva detalii despre această tragedie:

Citește și: Paștele Blajinilor, Paștele celor plecați dintre noi

”Nu se ține cont de avertizările noastre sau de la meteo. După experiența pe care o au ar fi trebuit să își dea seama că după 3 zile de ninsori abundente, pe o pantă cum este cea din Peleaga, nu te duci să faci traseu. Trebuiau să cumpăteze și să gândească. Dacă trebuiau totuși să facă, m-aș fi dus pe creastă unde este zăpadă sau deloc.

2 zile am dat în presă avertizări de avalanșă. Nu e musai să te duci în munte să faci acest gen de trasee, dacă situația nu o impune. Doar noi, dacă se întâmplă un accident, trebuie să ducem acolo. Ni se putea întâmpla același lucru și nouă, celor care am fost să recuperăm cadavrele copiilor.”

Astăzi a fost efectuată și investigația medico-legală care a confirmat că moartea celor doi copii s-a produs ca urmare a multiplelor traumatisme cranio-cerebrale.

Sursă foto: liderii.ro

Dor Geta Popescu - emmaidris 150x150Citește și: Neputinţa de a fi…

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.