Dorul de copilărie

copilărie - emma1iunie

Dorul de copilărie. Mi-e dor, mi-e dor de zilele alea în care îmi mirosea a parfum de tei. Mi-e dor de sentimentul că nimic rău nu mi se putea întâmpla. Mi-e dor de copilărie! E atât de simplu…

Pentru că este 1 iunie, avem cu toţii nevoia sau obligaţia( dacă vreţi!) să ne luăm energia de acolo. Nu cred să existe perioada mai importantă pentru viitorul adult, decât copilăria. Primii paşi, zâmbetul mamei, îmbrăţişarea bunicilor şi nesfârşită dorinţă de a te juca. Mi-e dor de cazematele noastre, mă ascund printre gânduri şi m-aş teleporta puţin în timp.

copilărie - emma1iunie 3

M-aş duce la doamna M, al cărui nume nu mi-l mai amintesc cu precizie, doamna care ne dădea mereu dulceaţă cu biscuiţi, atunci când ne alergam prin spatele blocului. Uneori mă surprindeam pe mine, dorindu-mi să înţeleg ce e dragostea de bunici. E un gol imens, n-ai cum să-l rezolvi.

Citește și: Sunt mândră de tine!

Mi-e dor de mirosul de castraveţi, duminică, atunci când, Slavă Cerului, nu ploua şi puteam să plecăm cu mama …la ştrand. Ce lume minunată, ce mici eram şi ce mari ni se păreau toate lucrurile din jur. Oare de ce ne grăbim mereu să creştem, să ne facem mari? Ce dulce capcană e viaţa!

Mi-e dor de copilăria în care purtam pantofii cu toc ai mamei, mărgelele de lemn ce mă fascinau, ori de câte ori dădeam peste ele. Mi-e dor să ascult poveşti pe vinil şi muzică folk. Pe atunci, sufletele păreau mai puţin pragmatice. Aşa că dacă ai timp să rememorezi măcar o secundă câte şotii făceai în copilărie, ai să realizezi cât eşti de norocos. O viaţă fără amintiri faine despre etapă asta de viaţă, s-ar putea să te încurce pe viitor.

Maturul se va bate cu pumnii în piept că areusit în lumea celor mari, îşi va face un selfie care să demonstreze că e bine. În suflet s-ar putea să găseşti însă un dor, un dor imens. Dorul ăla care te face să schimbi tot, doar…doar îţi revine iar mireasma de tei şi mâna Maicii Domnului!
Să râdeți mult astăzi, e păcat de Dumnezeu să nu o faceți! La mulţi ani, copilului din tine!

copilărie - copiilamunca 150x150Citește și: De 1 iunie, dincolo de festivism. Copilăria este grea în România

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.