A doua zi, CONDREA citeşte ziarul!

A doua zi, CONDREA citeşte ziarul! - panaitescu condrea1 465x390

Text de Claudiu Popa

A doua zi, CONDREA citeşte ziarul! - 974x468

A doua zi, CONDREA citeşte ziarul!

Ce scrie:

Pe prima pagină, scrie că a murit într-un accident rutier. Pe a doua, că moartea sa e un mister şi de ce. Pe a treia, scrie că Dan Condrea nu era omul care să se sinucidă. Pe a parta pagină, că nu mai dormea noaptea din cauza anchetei. La pagina 5 e doar o fată semi-dezbrăcată, într-o poză proastă. Iar până la finalul ziarului, anunţuri de la A la Z.

A doua zi, CONDREA citeşte ziarul! - condrea2 1 465x390

Ce nu (mai) scrie:

În ziarul care începe să-l plictisească pe Condrea, nu scrie că Hexi Pharma cumpăra dezinfectant din Germania cu 7,9 euro pe litru. Nici că preţul aceluiaşi dezinfectant, vândut spitalelor româneşti, ajungea prin offshore-ul din Cipru al lui Condrea la 100 de euro. (Rise Project)

A doua zi, CONDREA citeşte ziarul! - 03 dan condrea agerpres 8615829 465x390

Nu scrie nici că DNA a transmis Parchetului, în 2012, un denunţ privind 4 licitaţii trucate la achiziţia de dezinfectanţi în spitale, 3 dintre ele câştigate de Hexi Pharma. Nici că dosarul a fost clasat de Parchet. (Tolo.ro)

Nici că în ultimii 5 ani, SRI a cumpărat dezinfectanţi de la Hexi Pharma. Că a transmis 115 note vizând infecţiile din spitale. Şi că doar 4 despre Hexi Pharma.

În prezent, SRI, prin autoritățile contractante (Direcția Medicală și Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”), nu are raporturi comerciale cu operatorul economic SC Hexi Pharma SRL. În intervalul 2011 – februarie 2016, unitățile sanitare menționate au efectuat achiziții directe, concurențial, prin catalogul electronic din SEAP de la această societate comercială (în cuantum de aproximativ 10% din valoarea totală a dezinfectanților achiziționați) cu respectarea legislației în vigoare în domeniul achizițiilor publice și a reglementărilor specifice unităților sanitare. Relațiile contractuale s-au încheiat ca urmare a unor neconcordanțe pe care instituția le-a identificat (comisia parlamentară de control asupra activității SRI, printr-un comunicat de presă).

Pe larg, nu scrie în ziar că Serviciul a transmis, între 2011-2016,  președinților României, prim-miniștrilor, președinților Parlamentului, miniștrilor Sănătății, 115 documente vizând infecțiile  intraspitalicești și doar  4 informări privind Hexi Pharma, către autorități locale din Cluj și Vâlcea și MS, potrivit Comisiei SRI.

Nici măcar la rubrica Pe scurt nu scrie că Ministerul Sănătăţii a înregistrat, între 2010 și 2015, peste 57.000 de infecţii nosocomiale în spitalele din România. Cele mai multe au fost înregistrate în Capitală și în judeţele Iaşi, Cluj şi Timiş. Secţiile cu cele mai mari probleme sunt Terapie intensivă, Chirugie şi Pediatrie, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Dan Condrea închide ziarul. Deşi l-a înţeles, priveşte strâmb. Se relaxează însă, aşa cum pot, numai cei drepţi.

A doua zi, CONDREA citeşte ziarul! - panaitescu condrea1 465x390

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.