Dragi femei, prima palmă nu e niciodată ultima!

femei - domesticviolence1 1024x779

Articol scris de Ionuț Iancu. Dragi femei, prima palmă nu e niciodată ultima! Puține lucruri mă revoltă pe lumea asta așa cum o face violența asupra femeilor și copiilor. Pentru mine, bărbatul care ridică mâna asupra unei femei este un animal, o specie subevoluată, care a primit pe nedrept șansa de a sălășlui printre noi.

Problema violenței asupra femeii nu este una atât de simplă. Este un flagel care afectează una din trei reprezentate ale sexului frumos. Din păcate, România se află printre țările fruntașe la acest capitol. Nu degeaba la noi s-a împământenit atât de oribila vorbă: „te bat preventiv, că sigur o să faci tu ceva.„

Ce face societatea pentru femeile abuzate?

În ultimii ani am asistat cu toții aproape blocați la unele știri care nu aveau cum să nu te cutremure: femei ucise de soții geloși deși au fost la poliție și au reclamat abuzurile la care sunt supuse. Copile violate de tații vitregi care nu au curajul să declare nimic, de frică că ar putea destrăma o iluzorie familie.

În tot acest timp, au existat pași timizi, dar care pot schimba ceva, veniți dinspre clasa politică, prin adoptarea de Parlament a unor modifică la regimul interdicției de a se mai apropia de femeia pe care a atacat-o, la pedepse mai dure în justiție pentru cei care atacă femeile. Și să nu uităm de asociațiile, tot mai multe și mai implicate, care încearcă să le ofere femeilor supuse violenței tot suportul necesar pentru a ieși din relațiile toxice ale căror victime au devenit.

Dar tot ceea ce face statul, tot ceea ce încearcă ong-urile, toate aceste lucruri sunt în zadar dacă femeile nu încep să conștientizeze câteva lucruri esențiale:

– dragelor, prima palmă nu va fi niciodată ultima! Dacă a prins gustul umilirii fizice, fiți sigure că vor mai urma și altele. Și locul palmelor va fi luat de pumni, șuturi, șamd.

– Nu, nu se va schimba! Nu va regreta faptul că și-a lovit partenera de viață. Nu va simți remușcări, sau dacă o va face, va fi doar ceva de moment. Iar apoi, nu va face decât să caute noi și noi motive, doar de mintea lui înțelese, să lovească iar. Mai dur. Mai fără milă. Nu doar o palmă, ci multe alte lovituri. 

– Nu, nu stați alături de un monstu care lovește mințindu-vă că o faceți pentru copilul vostru. Primul care suferă cel mai mult într-un astfel de scenariu e tocmai copilul. Care își vede mama maltratată, care își vede tatăl batjocorind pe cea care i-a dat lui viață.

Astăzi este Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor. Din 1999 este această zi marcată, iar menirea ei este să ne atragă atenția asupra unor statistici grave:

35% dintre femei și fete s-au confruntat cu o formă de violență fizică și/sau sexuală la nivel global din partea partenerului sau unei alte persoane, iar în unele țări, șapte din zece femei au trăit o formă de abuz în timpul vieții lor. Totodată, unele studii naționale arată că peste 70% din femei au trăit experiența unei violențe fizice și/sau sexuale din partea partenerului. 43% din femeile din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene au trăit experiența unei forme de violență psihologică provocată de partener în timpul vieții lor.

Ori astfel de cifre sunt mult prea grave ca să nu reprezinte un semnal de alarmă.

Mai ales într-un univers în care femeia este doctoratul lui Dumnezeu.

femei - rihanna 150x150Citeste si: Femeie, nu plânge!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.