Dragoș Pîslaru, mesaj dur cu privire la majorarea salariilor

dragoș pîslaru - blog 11 1024x576

text de Loredana Negrilă

Dragoș Pîslaru, mesaj dur cu privire la majorarea salariilor: “Este cumpărare de voturi” Comisiile reunite de Buget şi Muncă din Parlament au aprobat , luni, majorarea cu 15% a salariilor de bază din învăţământ începând cu 1 ianuarie 2017, amendamentul fiind votat de către parlamentarii PSD şi UDMR,  în absența liberalilor.

„Începând cu data de 1 ianuarie 2017, salariile de bază ale personalului din învăţământ existente în plată la data de 31 decembrie 2016 se majorează în medie cu 15%, conform normelor metodologice elaborate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi aprobat prin hotărâre a Guvernului”, se arată în amendamentul care aparţine Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.

Comisiile reunite de Buget şi Muncă au mai aprobat plata sporurilor pentru personalul medical la nivelul anului 2016, nu al anului 2009 cum era până acum, precum şi majorarea cu 25% a salariului de bază de încadrare de care beneficiază personalul din aparatul propriu al CNAS.

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, s-a opus adoptării acestui amendament, susţinând că majorarea nu poate fi suportată de buget si “ca este un moment trist pentru Romania, cu miza electorala, rezultatul fiind ceva nesustenabil”.

Citeste si: Gafa președintelui Iohannis de a sta la Masa Tăcerii, taxată în online

„Este un moment trist pentru România, un moment în care nu ne permitem să ne jucăm cu așteptările și credințele oamenilor. Este vorba de sute de mii de oameni care se uită și așteaptă să aibă o viață mai decentă”, a spus Pîslaru.

El a reafirmat ca amendamentele adoptate in comisii au un impact bugetar de 3-4 miliarde de lei.

„Aproape mi-am pierdut vocea încercând să explic ca discutam de lucruri serioase, de un impact bugetar la o primă estimare undeva la 3-4 miliarde de lei, adițional peste intenția inițială a Ordonanței 20. Este un act pe care, de la inceput l-am pus sub semnul ilegalității pentru că nu ai voie și nu întâmplător Parlamentul a adoptat legea responsabilității fiscal bugetare care spune ca înainte cu 180 de zile de alegeri nu ai voie să modifici salarii, pentru că se știe că asta este o monedă electorală. Nimeni nu va putea spune că ne-am trezit brusc interesele pentru salarizarea din sectorul public atâta timp cât partidele, mai ales cele care au rămas în sală, au avut tot timpul să facă aceste modificări ani de zile”, a adăugat ministrul.

Pîslaru  susține că intenţia parlamentarilor de a aproba majorări salariale înainte de alegeri reprezintă un act iresponsabil, echivalent cu promisiunile electorale si cumpararea de voturi, care nu vor putea fi onorate.

Ciolos avertizează că bugetul de stat riscă o catastrofă

Premierul Dacian Cioloş avertizează că măsurile adoptate de Parlament în ultimele luni legate de diferite creşteri salariale însumează peste 9 miliarde de lei, adică peste 1% din PIB, fapt ce poate duce la creşterea deficitului, sau la reducerea investiţiilor,situatie catastrofală pentru România.

dragoș pîslaru - femeievinCiteste si: Femeile beau la fel de mult ca și bărbații

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.