De ce nu cred în DRAGOSTE la prima VEDERE

dragoste la prima vedere - DRAGOSTE la prima VEDERE 1024x663

 Hai să începem altfel, ce  dragostea? Ce e pana la urmă sentimentul ăsta? Schimb de energii, o fabuloasă rețetă chimică pe bază de hormoni? Poate fi demonstrată științific? De ce nu cred în DRAGOSTE la prima VEDERE

E clar că se vede pe fața noastră și prin reacțiile noastre cam ce stare avem atunci când apare o persoană care ni se pare interesantă. Dar de aici până la a spune că e dragoste la prima vedere, mi se pare cam mult. Ce să zic, poate că nu sunt azi în starea mea cea mai romantică, dar uneori am senzația că vrem să ne amorezăm la prima vedere doar ca să putem să ne lăudăm că am făcut-o și p-asta. Să te îndrăgostești la prima vedere este una dintre dorințele de pe lista de „to do” a fiecărei persoane.

Cred că e posibil să te amețească prin prezență o persoană. Mi  s-a întâmplat! A apărut domnul, ochii s-au întâlnit și după cinci minute arătam ca o găină fără cap care alerga prin curte. Dar nu era dragoste, era rușine, dorință, efuziune sentimentală, curiozitate și plăcerea de a mă uita. Nu contest că există cupluri care au devenit familii după astfel de momente, dar mărturisec, mi se pare complicat să spui – a fost dragost la prima vedere!

Oricum noi femeile avem marea plăcere de a dramatiza în bine și în rău sentimentele pe care le trăim în amor. De aici și predispoziția spre exagerare. Când ne-a supărat EL …e dramă, când ne-a făcut o bucurie cât de mică, e extaz! Poate ne mai potolim și noi.

Dacă pornesc de la următoare idee, via Gary Chapman ( cele 5 limbaje ale iubirii), ajung la concluzia că pentru iubire este nevoie de cunoaștere. „Dacă vrem să dezvoltăm o relaţie intimă, trebuie să ne cunoaştem unul altuia dorinţele. Dacă vrem să ne iubim unul pe celălalt, trebuie să cunoaştem dorinţele celui de lângă noi.”

Undeva e o fractură de logică. Dacă dragostea presupune cunoaștere, cunoașterea vine cu timpul, atunci când vezi pentru prima dată pe cineva și crezi că te-a lovit meteoritul, oare ce e? Eu zic că poate să fie maxim o „beție a simțurilor”, un fel de  – am venit, te-am vazut și aleg să devin reverică doar pentru că ceva la tine îmi place foarte tare. Asta nu e dragoste, e o alegere!  Pentru dragoste se muncește, se asteapta, se investește, se plânge si se luptă. Treaba cu găina fără cap e îndrăgosteala! Care e partea proastă cu îndrăgosteala?

  • Îți poate trece a doua zi
  • Te face să nu mai vezi adevăratul personaj din fața ta
  • Te face să iei decizii stupide
  • Îți poate aduce cele mai mari dezamăgiri

Să căutăm adevarata dragoste mi se pare una dintre cele mai frumoase misiuni de viață. Nu uita – „În visurile de dinainte de căsătorie, ne imaginăm această perioadă drept un veşnic extaz… E şi greu să vezi altfel lucrurile atunci când eşti îndrăgostit.”, Gary Chapman – Cele 5 limbaje ale iubirii.

 dragoste la prima vedere - 13015042 1167620059915900 1358787715 n 150x150
 Ai si tu un text despre dragoste pe care vrei sa-l faci cunoscut? Trimite-l la noi  – emmazeicescu@gmail.com
Suntem si pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE – Perfect Imperfect 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.