Dragostea nu e oarbă deloc, dar e nebună de legat!

Dragostea nu e oarbă - 2dc621522878dba5560823a9eb2692e8
Text de Beatrice Holdon. Dragostea nu e oarbă deloc, dar e nebună de legat! Cum de am crezut cu toţii atâta timp că dragostea e oarbă? Tocmai când ne trăsneşte cu ceva fie în inimă fie în creştet, vedem mai clar frumosul din orice, în noi înşine şi în celălalt cu o euforie nemaiîntâlnită, cu ghiduşie şi îndrăzneală, într-un amestec necugetat de înfiorări şi trăiri bizare.
            Ne sparg pieptul şi ne fac să ne pierdem capul, dar în loc să ne sperie, ne provoacă să ne lăsăm copleşiţi în aiureala râsului până la urechi, în vârtej de gesturi drăgăstoase, fără nicio sfială. Şi după toate atâtea întâmplări, în preaplinul acestor manifestări, nici măcar nu primim mustrări pentru că plutim în loc să păşim, că zâmbim în loc să articulăm cuvinte sau pentru că visăm în loc să raţionăm! Suntem acceptaţi cu încântare şi bunăvoinţă în mulţime, ca exemplare adorabile aflate în perioada noastră fericită de îndrăgosteală.
Dragostea nu e oarbă - iubire 150x150Citeste si: Iubirea dintre doi triști
Nu e ceva nebunesc dragostea asta? E pentru fiecare, oricând dar mai ales atunci când ne luăm cu altele pe care le considerăm prioritare, gândind că prin acestea vom arăta lumii adevărata noastră însemnătate.E printre singurele lucruri pe care ni le dorim înainte chiar să ştim sau să ne imaginăm cam despre ce-ar fi vorba. Iar dacă trece şi lasă după ea suspine şi amărăciune, noi tot mai vrem să ne îndrăgostim!
Dragostea e cea care ne face să fim egali când se părea că multe sunt cele pecetluite să ne  diferenţieze. Ea există poate chiar de dinaintea naşterii Universului; nu din iubire se fac toate?   E sortită să fie trăită de oricine măcar o dată în viaţă şi în toate treptele de intensitate posibile, exprimată în aceleaşi silabe sau fără niciun cuvânt, doar din priviri sau cu aceleaşi gesturi de tandreţe şi mărinimie, înţeleasă dintr-o singură suflare sau pe îndelete, indiferent de vârstă şi fără premeditare, în orice locşor al planetei.
            E dulcele chin al săgeţii lui Cupidon cu ochii aţintiţi asupra noastră, hotărând el când să ne vină rândul la iubit. Pentru totdeauna sau măcar pentru puţin, pasional, prosteşte, nemăsurat, cu maturitate sau cu zburdălnicie, în lux şi comoditate sau dacă nu în mizerie şi neajunsuri, pe furiş sau în văzul lumii, cu binecuvântare sau cu disperare, cu sacrificii sau mai bine lin, ca o adiere, fiecare în felul nostru ne apărăm nepreţuita iubire care ne înfrumuseţează existenţa.
            Dragostea nu e oarbă deloc; e încredere şi atracţie. E siguranţă, protecţie, confort. Fermecată, colorează vieţi în mod sublim şi totuşi greu de definit. Meşter talentat şi de necontestat, dragostea urzeşte cu sensibilitate şi cât mai senzual, infinite poveşti din care exultă o unică fericire dar în atâtea înterpretări nuanţate şi totuşi credibile! Câte iubiri, atâtea răvăşitoare poveşti.
            Fascinant lucru, dragostea asta! Uşor de trăit, complicat de descris.Pocneşte pe orişicine în creştetul capului de-l ameţeşte, îndrăgosteala ne ajunge din creier până-n tălpi preschimbându-ne în ceva neobişnuit dar în acelaşi timp atât de plăcut! O împărtăşim gustând-o pe toată, trăind-o cu ochii, cu pielea, cu simţurile. E pasiune.
            E dorinţă de orice, de tot, curajul de a intra într-un joc bulversant al capriciilor care în loc să ne înnegure fiinţa, ne sporeşte farmecul. Iar dacă nu eram prea convinşi de acest farmec, atunci ne obligă să-l desluşim, să credem în forţa noastră.   Iubirea n-are pudoare, e plină de speranţă pe care o varsă în noi cu obrăznicie ca să ne acomodăm cu ea, să învăţăm să preţuim tot ceea ce ne face bine şi ne încântă.
            Ne transformăm pe negândite într-un magnet. Atragem sau răspândim pe oriunde nestematele ascunse ale sufletului care, pentru a stăluci pe deplin, de un astfel de impuls al iubirii aveau nevoie. Ce-i cu dragostea asta?
            Prea ocupaţi să-i găsim o explicaţie pentru că aţi aflat deja, nu? Pentru a creşte şi a înflori într-o iubire cu sentimente calde de onestitate şi devotement,trebuie mai întâi să-i facem pep lac întreţinându-i delicioasa zăpăceală şi pasiunile dogoritoare.
 
            Cum staţi cu dragostea? Voi, cei care aveţi impresia că nu staţi bine deloc, nici o grijă, ea există, vă spun eu sigur, e peste tot în aer dar mai ales înlăuntrul vostru. Mai trebuie doar să vă ţintească săgeata lui Cupidon. Nu staţi prea mult pe gânduri, are şi el programările lui trecute acolo în agendă. Ascultaţi ce are de zis şi ca prin farmec, veţi da întâietate antrenantului joc al iubirii. Dintr-o dată, în lumea dată peste cap şi fără să vă mai mire nimic, veţi deveni conştienţi de ceea ce nu credeaţi că vi se va întâmpla vreodată să fiţi: chiar centrul universului.
Foto: pinimg.com

Dragostea nu e oarbă - 14052503 1122269257847802 1387687900 n1 150x150Citeste si: Ne naștem fetițe, murim răsfățate!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.