Ce ne face dreptaci sau stângaci? Nu creierul!

dreptaci - stangaci 1900x1267 c 1024x683

Ce ne face dreptaci sau stângaci? Nu creierul! Marea majoritate a oamenilor sunt dreptaci, dar există printre noi și o minoritate extrem de specială, cea a stângacilor. Dacă până acum multă lume considera că totul era decis la nivel neurologic, o serie de cercetări dovedesc că între a fi dreptaci sau stângaci și creier nu există nicio legătură.

Potrivit unui nou studiu, publicat în revista eLife, s-a stabilit nu există nicio legătură între mâna cu care scriem şi creierul sau dezvoltarea neurologică. Se pare această caracteristică este, de fapt, înrădăcinată încă dinainte de a fi născut, sub forma unei activităţi ale genei la nivelul coloanei vertebrale.

Citește și: Nu dormi suficient? Îți pui sănătatea în pericol!

O echipa de cercetători din Germania, Olanda şi Africa de Sud au monitorizat, cu atenţie, expresia genelor, între a opta şi a doisprezecea săptămână de sarcină. Anterior acestor studii, se credea activitatea genei în creier, în funcţie de emisfera care prezintă cea mai intensă activitate, defineşte dacă cineva este dreptaci sau stângaci. În urmă acestor cercetări, s-a descoperit această caracteristică este prezentă la un om încă dinainte de a se naşte.

Această activitate descoperită recent îşiocupă” locul cu mult timp înainte ca porţiunea din creier responsabilă pentru mişcare – cortexul motor – să fie cablată la nivelul coloanei vertebrale. Pare fie centrată pe părţi ale coloanei vertebrale responsabile de transmiterea impulsurilor electrice la nivelul mâinilor, braţelor, picioarelor şi tălpilor, iar această asimetrie stabileşte dacă o persoană va scrie cu mâna stânga sau cu cea dreaptă.

Sursă foto: zi9.r0

Citește continuarea pe hotnews.ro

dreptaci - 16585233 1522212804517079 6450410665155756032 n 150x150Citeste si: Ce spune chipul unei femei care îmbătrânește?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.