DRPCIV – 16 mai 2017

cozi - emmacoadadrpciv

DRPCIV – 16 mai 2017 Când te uiţi la clădire… ai sentimentul că s-au făcut nişte paşi înainte. Măcar nu mai stai la cozi, la Udrişte. Când ai apucat să te dezmeticeşti, vezi că stai la cozi…în Pipera. Lux, altceva, simt că lucrurile au avansat. Din păcate e the same old story…

Nu caută să cumperi o apă, ar fi o misiune dificilă, la fel de dificilă că eficientizarea procedurilor. Epoca digitală nu a ajuns aici…nu îţi imagina că poţi să găseşti un xerox sau să plăteşti rapid taxa la trezorerie. Măcar bucură-te că socializezi! Ai două doamne în faţă? Una taie chitanţă, altă încasează banii, acelaşi ghişeu, nimic nou, aceeaşi veche Românie. Aceeaşi veche Românie, cu oameni obosiţi şi certăreţi, aceeaşi Românie…cu bon de ordine şi nicio perspectivă.

cozi - drpciv

Citește și: În era informatizării, cozile nu se termină niciodată!

O Românie în care ”formularele online se depun în dosar șină, la etajul 2” după cum scria pe un afiș la o instituție de stat. Stai și te uită la alte țări cum au evoluat atât de mult încât au desființat orice urmă de birocrație, au bagat softuri și aplicații prin care oamenii să își plătească dările, să îți scoată orice document vor ei și apoi te întorci la coada ta din România. Și nu poți să nu te întrebi, într-o țară cu atâtea genii în IT, cu internet și în cel mai îndepărtat cătun, cine are interesul să ne țină la aceste cozi? Cui folosesc ele? Cine face experimente pe noi și, mai ales, de ce?

cozi - coada 300x225Direcţia de permise auto şi înmatriculări e o radiografie cinstită cu un diagnostic simplu: Atât putem! Stăm şi ne înghesuim, ne vânăm locul unul altuia şi aşteptăm ca timpul să treacă şi în favoarea noastră. Suntem plătitori de taxe, supravieţuim fără prea multe iluzii, ne încurajăm că trece şi ziua de azi, remarcabilă prin nimic. Rectific: Măcar buda e curată! 🙄

Şi, evident, în numele tuturor proştilor ca mine, care stau cu orele la cozi, mă întreb: Oare Tăriceanu nu avea dreptate să sară rândul?

Sursă foto: Fotograv

cozi - Screenshot 151 150x150Citește și: Edith Gonzalez, gest curajos. Bolnavă de cancer, a pozat cheală

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.