Drumul cel mai scurt spre Fericire!

fericire - emmaalmette 1024x685

Drumul cel mai scurt spre Fericire Cel mai adesea mă trezesc pe fugă. Ora 6.00 a devenit, de ceva timp, un soi de ritual. Uneori, ca să nu mai aud alarma, mă trezesc înaintea ei și imediat începe „dansul”. Dimineața pentru mine e un fel de campionat al concentrării. Ce am de făcut, unde trebuie să ajung azi, să nu uit să iau cheile de la mașină și musai….la 7 ieși din casă! Nu prea am timp de un mic dejun sănătos, lucru care mă cam frustrează, ce-i drept.

Norocul meu este că sunt destul de eficiență la prima oră. Nu-mi dau seama când trec orele între toate știrile citite și discuțiile despre ce emisiune facem mâine. Am învățat însă că trebuie să „pui deoparte” și câteva momente, doar pentru tine. Nu degeaba Seneca zicea că: „O parte din timp ne este răpită, alta ne este sustrasă, alta se scurge. Dar cea mai urâtă pierdere este aceea datorită neglijenței. Și dacă vei voi să bagi de seamă vei vedea că cea mai mare parte a vieții noastre o pierdem făcând ce nu trebuie, o mare parte nefăcând nimic, întreaga viață, făcând altceva.”

Citește și: Timpul, dușmanul nostru?

Nu ai cum să supraviețuiești în epoca asta – pe repede înainte – dacă nu înveți să te iubești puțin. Cei mai mari dușmani ai noștri sunt lipsa de încredere și lipsa de timp. Cum ai putea să te dezvolți armonios, când nu îți acorzi ție …măcar o secundă liberă? Cred în dezvoltare personală și mai ales în ieșirea din zona de comfort, ambele sunt esențiale!

Cum îmbin relaxarea cu dezvoltarea personală și timpul liber? Relaxarea mea înseamnă, cel mai adesea, să ies în aer liber. Ce fac? Îmi iau coșul de picnic și fug în parc. O carte bună, pâine proaspătă, crocanta și o branzică pufoasă – Almette, care te surprinde plăcut de fiecare dată! V-am spus că sunt fan Almette? Oh, da!

Și uite așa te poți încărca pozitiv, fix la mijlocul zilei! Știi deja, când ai grijă de tine, viața pare ceva mai ușor de dus. Ai să găsești în tine resurse pentru tot restul zilei. De ce uităm de noi? Pentru că ne mințim mai mereu că putem să supraviețuim și fără pauză. Abia de la un punct încolo realizezi cât de importante sunt aceste momente în care ești – tu cu tine. Nu uita, „sufletul este pictat în culoarea gândurilor din timpul liber.” Dean Inge

Dacă vrei să împărtășești atmosfera asta de picnic cool, n-am nimic împotrivă. Cheamă-ți și prietenii și zâmbiți până la ceas de seară. Important este să iei o pauză și să te bucuri de ea. Ce e viața dacă nu cea mai modernă colecție de zâmbete? Îți dai seama ce magic ar fi să poți arhiva toate momentele alea unice, toate clipele fericite, toate momentele în care ai râs ca un copil? De fapt, fericirea e doar un scenariu care te face să fii… cu adevărat autentic. Când ești fericit nu mai ai nevoie de măști, nu? Așa că zâmbește, joacă-te și respira, cam așa arătă drumul cel mai scurt spre fericire!

Foto: Ionuț Iancu

fericire - emmaaniversare 150x150Citește și: Cum este viața la 37?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.