Duminica Floriilor – peste 1.4 milioane de români cu nume de flori

flori - florii sarbatoarea floriilor

Duminica Floriilor – peste 1.4 milioane de români cu nume de flori Duminica Floriilor, dincolo de semnificațiile ei teologice, reprezintă și un moment de mare bucurie în casele a milioane de români. Mai exact în casele a peste 1.4 milioane de oameni ce poartă nume de flori și își serbează azi onomastica.

Cele mai des întâlnite nume de flori sunt: Florin (334.634), Viorel (146.328) şi Viorica (146.268). Din cei 1.487.510 de români aniversaţi de Florii, 634.467 sunt bărbaţi, iar 853.043 sunt femei. În duminica Floriilor vor fi aniversate şi românce cu nume mai rar întâlnite, precum Garofiţa – 2.972, Iris – 2.196, Anemona – 858, Micşunica – 626, Romaniţa – 533, Panseluţa – 444 sau Crizantema – 303.

Ce semnifică numele de flori?

Crina. Provine de la numele latin „christiana”, ce înseamnă „urmaşul lui Hristos”. Crinul ocupă un loc special printre flori, nu doar pentru că este o floare regală, ci şi pentru că este menţionat în legende biblice. Despre această floare se spune că ar fi apărut din lacrimile pe care Eva le-a vărsat când a părăsit Paradisul. Persoanele care poartă numele de Crina sunt pline de energie, au o minte deschisă şi sunt foarte ambiţioase, reuşind cu uşurinţă să ajungă departe în viaţă.

Citește și: Află semnificația florilor pe care le primești primăvara

Iasmina. Numele de fată Iasmina este de origine musulmană. Semnificaţia numelui Iasmina este „floare de iasomie”, Jasmina, făcând parte din lunga listă de nume feminine inspirate din denumiri de flori. Variante: Iasomia, Jasmine, Iasmine, Jasmina, Iasomie, Iasomia.

Margareta. Prenumele feminin Margareta este de origine grecească. Numele Margareta provine din grecescul „margarites” cu sensul de „perlă” (de aici şi cuvântul românesc „mărgăritar”). Este considerată şi simbolul dragostei şi iubirii veşnice. Cuvântul are ca sens secundar floarea Margaretă, care are origini româneşti.

Narcisa. Nume grecesc, care îţi are originea în cuvântul „Narkissos” care înseamnă „pierdut”. Derivat feminin de la Narcis, personaj din mitologia greacă, îndrăgostit de propriul său chip. Nume de floare, simbolizând dragostea, frumuseţea, virilitatea.

Violeta. În limba latină reprezintă floarea de culoare violetă. Femeile care poartă acest nume sunt modeste şi muncitoare. Principala lor calitate este loialitatea, poate şi pentru că au o fire idealistă şi romantică. Ele nu pot concepe să îşi trădeze apropiaţii sau să rănească voit pe cineva, motiv pentru care sunt prietene de nădejde.

Sursă foto: ziuaconstanța.ro

Sursă știre: româniatv.net

flori - floriile 1 150x150Citește și: Sâmbăta lui Lazăr și Floriile – marile sărbători ce anunță Paștele

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.