Boli frecvente la coloană. Durerea de spate poate anunța o boală

Durerea de spate - Durerea de spate2

Boli frecvente la coloană. Durerea de spate poate anunța o boală. Durerea cronică de spate este provocată, de obicei, de o problemă a coloanei sau a mușchilor spatelui. Zona lombară suportă, în mare, cea mai mare parte a greutății corpului, de aceea problema aceasta o are foarte multă lume.

Durerile de spate dispar sau ar trebui să dispară în câteva săptămâni, cauzele principale pot fi:

  •  întindere de mușchi sau ligamente
  • întindere de articulații ale sacroiliaceului sau coccisului
  • deformarea coloanei vertebrale (scolioza sau cifoza)
  • fracturi prin compresie
  • suprasolicitarea mușchilor lombari
  •  presiune asupra rădăcinilor nervilor din canalul vertebral.
  • Fizioterapia și kinetoterapie sunt cele mai indicate în aceste cazuri

Durerile de spate pot fi prevenite prin următoarele acțiuni: încălzire înainte de antrenament sau sport, fără ridicări bruște, căratul greutăților în ani se poate transforma într-o boală de coloană, munca în condiții vitrege, gen mină sau sub pământ.

Boli frecvente la coloană – lombosciatica, boală frecventă la coloană

O altă boală frecventă la coloană este lombosciatica, care dă dureri, furnicături sau chiar amorțeli din cauza iritării nervului sciatic. Rădăcinile nervului sciatic se extind prin fese și coboară pe partea posterioară a piciorului până la gleznă. De obicei, lombosciatica poate fi semn al existenței unei boli de coloană mai grave, precum stenoza spinală, osteofite sau discopatie lombară sau hernie de disc.

Cifoza este o altă boală frecventă de coloană, ce poate fi prevenită prin poziții corecte la masă, la serviciu, la școală sau la birou. De asemenea, poate apărea în cazul copiilor care cară un ghiozdan inexplicabil de greu și de mare, ce poate deforma coloana. Cifoza este deformarea coloanei vertebrale, prin exagerarea curburilor normale ale coloanei în zona toracică, provocând cocoașă. Devierile de coloană pot fi efecte ale unor boli ca rahitism, miopie sau modificări de auz, ce fac copilul să stea în poziții ciudate, care îl dezavantajează cu timpul.

Vezi continuarea aici: Doctorul Zilei

foto: eva.ro

Durerea de spate - Durerea de spate 150x150Citeste si:Vrei o viață sexuală SĂNĂTOASĂ? Uite ce trebuie să schimbi

Ai si tu un sfat pentru sanatate? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE: Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.