Când EA păcătuiește, fără ca EL să știe!

EA păcătuiește - EA p c tuie te

Când EA păcătuiește…fără ca EL să știe! Vorbesc cu un prieten care nu e în apele lui. Complicate sunt căile inimii și mai ales ale oamenilor. Iubirea e simplă, oamenii o complică. Până aici, totul e clar!  Omul era dezamăgit, dezamăgit tare. Bine că am vorbim prin mesaje, că dacă ne-am fi văzut aș fi simțit și mai tare durerea lui. Ce s-a întâmplat? Femeie pe care o iubise a făcut avort fără să îi spună. Mare păcat!

Relația se încheiase acum ceva timp, iar el era siderat. Mut. Pur și simplu nu îi venea să creadă. Inutil să vă spun că pare genul patern, care ar avea grijă de 10 copii, nu doar de unul.  Ce înțelegem din asta?

 • Relația nu era atât de importantă pentru ambii parteneri
 • Dacă nu a considerat necesar să comunice, înseamnă că nu e oportun să o mai iei în calcul
 • Ea nu era pregătită să fie mamă ( Niciodată nu ești…!)
 • Iubirea nu este de ajuns!

Asta cu iubirea care nu ajunge, știu ați mai auzit-o. Nu o dată am observat și simțit că  iubirea dintre doi oameni nu ajunge, atunci când apar conflicte, orgolii sau decizii fundamentale de viață. Și mai e o pildă în istorioara asta, c-așa e-n viață cu bărbații buni. Treaba cu bărbații buni este că uneori ei nu știu s-o joace și își lasă la vedere sensibilitățile, în timp ce bărbații răi te atacă din prima și tu ești liberă să crezi ce vrei. Și când el te lasă să crezi ce vrei tu, noi femeile ce facem?

 • Noi credem sigur că este un băiat bun
 • Credem cu sinceritate că se poate schimba
 • Credem că NOI avem misiunea de a-l schima
 • Credem că sigur este un sensibil în spatele măștii
 • Credem că trece printr-o perioadă mai dificilă, de aia se poartă așa
 • Credem că și-ar face timp dacă ar avea un copil
 • Credem că ne respectă și când e evident că …nu
 • Credem  și ne imagină, că este bun la pat. Mari deazamăgiri vor urma!

De fapt, în toate aceste „credem” există riscul ca povestea din capul nostru să nu fie în concordanță cu realitatea!!! Cine are specializare pe tema –  Cum să te minți singură mai eficient? Femeia, frate!  Locul I cu coroniță. Suntem fabuloase când… fabulăm! Ha! Femeile preferă să spere, să viseze, să-și imagineze și să dea cu capul de zidul dezamăgirii. Care e treaba cu bărbații care se pricopsesc cu vânătăi?  Se spune că bărbații caută în femeile o mamă pentru urmași lui.

Mă rog, poate la nivel interior o caută. Bărbații caută cam același lucru și tot de aia  își iau țeapă de foarte multe ori – Iubirea. Și când li se pare că EA e…atunci EA e! Aș fi tentată să spun că femeile se aruncă  mai rapid ca bărbații. De ce cred că pot să îi cumințească pe „golani”, habar nu am. Știu doar că dacă pare golan, se comportă ca un golan și te tratează ca un golan…înseamnă că este golan. Iar asta înseamnă că ar trebui să îți iei tălpășița rapid!

Revenin la prietenul meu  dezamăgit că  nu a fost informat despre copilul ce ar fi putut să se nască, n-am prea multe de spus. Genul ăsta de femeie care tratează subiectul cu o asemenea naturalețe și ia decizii fără să întrebe și cealalată jumătate, nu merită respect! Ca să fiu finuță… Dacă ar fi să le dau un sfat bărbaților, le-aș spune să se uite de două ori la femeia din fața lor. O analiză pragmatică, ferită de excitări mentale sau de alt tip, i-ar salva de la dezamăgiri ulterioare.

Noi toți, femei și bărbați, avem tendința de a ne imagina altceva decat ceea ce este în fața noastră. In fata realității, atunci când euforia îndrăgostelii dispare, rămânem muți de dezamăgire. Așa că luați o „doză” de pragmatism, atunci când mergeți să vă vedeți cu jumătatea.  Lăsați fluturi acasă și luați…o  lupă. Măcar să nu vă doară capul …a doua zi! Asta trece mai greu ca mahmureala…

EA păcătuiește - 037c3831 be3e 48a3 943e 02e3e42d027b 150x150
Citeste si:De ce nu primim un manual pentru IUBIRE?

Ai si tu un text pe care vrei sa-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: emmzeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.