Echinocțiul de primăvară – ne bucurăm de mai mult soare!

Echinocțiul de primăvară - echinoctiu

Echinocțiul de primăvară – ne bucurăm de mai mult soare! Astăzi, la ora 12:29, începe primăvara astronomică. Ziua este egală cu noaptea, iar mai apoi, ziua va câștiga din ce în ce mai mult teren în fața nopții.

Primăvara astronomică durează în jur de 92 de zile. Echinocțiul de primăvară are loc atunci când Soarele traversează ecuatorul și trece din emisfera australă în cea boreală.  Tradiţiile spirituale ale Echinocţiului de primăvară spun că orice formă de evoluţie are trei etape distincte: creaţia, menţinerea şi resorbţia sau distrugerea. La toate acestea se adaugă şi momentul de apogeu a ceea ce s-a creat. Astfel, echinocţiul de primăvară simbolizează creaţia, solstiţiul de vară apogeul, echinocţiul de toamnă începerea perioadei de resorbţie şi solstiţiul de iarnă perioada de conservare, care echivalează cu momentul de pregătire pentru un nou ciclu temporal. Cultul soarelui este specific mai tuturor societăţilor arhaice: oamenii priveau la soare şi înregistrau ciclurile naturii în funcţie de schimbările aduse de astrul zilei.

Citește și: Vino înapoi

Astrologii sustin ca momentul cand ziua devine egala cu noaptea (Echinoctiu de primavara) simbolizeaza o stare de armonie, o stare de transformare profunda atat a naturii exterioare, cat si o transformare benefica a naturii noastre umane.

In perioada echinoctiului de primavara totul se trezeste la viata, tinde sa iasa la suprafata, sa se bucure de energiile profunde ale primaverii.

În această zi începe noul an agrar, iar copiii din Oltenia şi Muntenia bat ritualic pământul cu beţele sau ciomegele, alungând frigul: „Intră frig şi ieşi căldură/ Să se facă vreme bună/ Pe la noi pe bătătură”.

Sursă foto: timpul.md

Sursă știre: româniatv.net

Echinocțiul de primăvară - photoorgasm 150x150Citeste si: Imaginea zilei – Când Deus gâdilă stelele, Pământul râde!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.