Educație și sănătate – priorități pentru viitorul copiilor noștri!

educație - copil diamant 27102015 1024x1024

Articol scris de Ionuț Iancu. Educație și sănătate – priorități pentru viitorul copiilor noștri! Începutul ăsta de săptămână m-a urmărit cu trei știri care, într-un mod aproape brutal ne arată cât de departe suntem noi ca nație față de restul lumii. Vi le ofer brut așa și detaliem un pic după:

  • Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a cerut profesorilor să nu pună absențe copiilor care întârzie la primele ore, dând vina pe condițiile meteo.
  • Un copil a murit după ce mama sa l-a tratat după cum a găsit ea pe diverse site-uri leacuri băbești.
  • În Irlanda are loc o expansiune a filosofiei în curricula educațională. Motivul este expus chiar de președinte: „Lecțiile de filosofie îi ajută pe copii ceea ce Google nu poate face: să pună întrebări,să construiască argumente, să gândească.„

Cam asta este diferența între noi și ei. În timp ce la noi nu știm cum să facem vacanțele mai lungi, să scurtăm numărul de ore și materii, să găsim scuze pentru lene și lipsă de interes pentru educație, în alte părți se încearcă și,iată, se și reușește, să nu se piardă fix acea mică sclipire de inteligență, de capacitate de raționare, de gândire, de comunicare interumană.

Citește și: Căsătoriile timpurii sau trafic de copii

Noi ne creștem o generație de inadaptați, de tineri fără viitor. Încă de mici copii îi lăsăm de izbeliște sau, mai rău, după cum am văzut în știrile de mai sus, îi ucidem prin propria noastră ignoranță. Sunt multe, foarte multe probleme în societatea de la noi. Le știm cu toții, ne-ar lua zile întregi să le detaliem.

Însă problema educației, la toate nivelurile, chiar trebuie să devină temă de siguranță națională. Ne ucidem viitorul, ne ucidem, la modul cel mai real posibil, copiii și ne apropiem cu pași repezi de acel moment în care nu vom mai avea pentru cine, pentru ce să luptăm sau să sperăm.

Poate vă întrebați ce ar fi de făcut? Nu sunt lucruri ce țin de super genii sau știință nemaintâlnită până acum: reducerea abandonului școlar, creșterea calității cadrelor didactice, implicarea părinților în activitatea școlară a copiilor lor, să nu mai ajungem la situații cum am avut acum, cu ninsorile astea, când nu înțelegeau oamenii ce caută cei mici acasă, că parcă trebuiau să fie undeva…oriunde, dar nu acasă.

În același timp, educație sexuală, cursuri de parenting la nivel național, o monitorizare clară a modului cum sunt îngrijiți și tratați copiii, dacă li se respectă drepturile, dacă au acces la educație și asistență sanitară. Nu este posibil ca în anul 2017 un copil să moară pentru că mama sa, în loc să îl ducă la spital, îi dă rețete de pe Google!

Uneori pare că numai există nicio șansă pentru România. Dar poate nu e chiar așa…poate depinde și de noi.

Sursă foto: teotrandafir.ro

educație - people woman coffee meeting 768x512 1 150x150Citeste si: Ce locuri de muncă se caută în 2017

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.