Fă EFORT FIZIC dozat. Vrei să slăbești? Implică greutatea CORPULUI

efort fizic - galina tomas 1
EFORT FIZIC dozat. Vrei să slăbești? Implică greutatea CORPULUI.Lupta cu kilogramele în plus nu mai este o povară în zilele de azi, când, modalităţi promiţătoare de slăbire, te ademenesc la orice pas. Fie că alegi să faci jogging, să exersezi la aparatele de fitness, să ridici greutăţi, să sari pe trambulină, să mergi la înot sau alegi antrenamentele de grup – toate presupun efectuarea unui anumit efort fizic şi schimbarea stilului de viaţă. Însă, dacă doreşti să slăbeşti eficient, dar şi să nu îţi pui sănătatea în pericol, ci să o fortifici, trebuie să alegi modalitatea potrivită.

Eu, Galina Tomaș – nutriționist, doctor în științe medicale,  îţi propun metoda efortului fizic dozat efectuat cu greutatea corpului pentru a slăbi, a tonifia muşchii şi a adopta un stil de viaţă sănătos pe termen lung.  Ce se întâmplă în momentul în care practici exerciţii fizice în poziţie orizontală, folosind greutatea corpului?

  • slăbeşti mai mult
  • eviţi presiunea enormă asupra coloanei vertebrale
  • eviți să afectezi discurile intervertebrale
  • articulaţiilor coxo-femurale își vor spune – mulțumesc
  • vei proteja genunchii şi gleznele

În plus, efectuarea exerciţiilor cu greutatea corpului, în poziţie orizontală, nu dăunează circulaţiei sângelui venos la nivelul membrelor inferioare şi a organelor bazinului mic. Aşadar, efortul fizic dozat cu implicarea greutăţii corpului este, în special, recomandat persoanelor cu greutate corporală mare şi nu doar.

Specialiştii în domeniu susţin că poate fi dăunător sănătăţii tale să exersezi din greu la aparate, dacă:

  •  eşti începător
  • ai o greutate mare a corpului
  • suferi de obezitate
  • ai tulburări asociate excesului în greutate
  • ai afecţiuni degenerative la nivelul articulaţiilor şoldului, genunchilor, ori a coloanei vertebrale

Inevitabil, exersarea la aparate ori executarea insistentă a exerciţiilor cu ridicare de greutăţi, în poziţie ortostatică, acţionează nefast asupra sănătăţii coloanei vertebrale. Fenomenul presupune creşterea presiunii exercitate de către dispozitivele aparatelor de forţă, greutăţilor ridicate, dar şi masei excesive a corpului, asupra discurilor intervertebrale, degenerarea precoce şi rapidă a ţesutului discal, în cazuri grave, la persoanele cu probleme de sănătate deja existente la coloană, – acestea pot conduce chiar la instalarea herniilor de disc, spune nutriționistul Galina Tomaș.

Citeste cum trebuie să faci exercitiile în mod CORECT? Vezi detaliile aici: Unica Sport

efort fizic - EFORT FIZIC 2 150x150

 

 

Citește și: Descoperire REVOLUȚIONARĂ. Enzima care arde rapid GRĂSIMEA

 

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.