Sunt Emma Zeicescu şi era să nu mai fiu! Pro sau contra avort?

Emma Zeicescu - 14334553 611455325691170 1870930579256508416 n

Sunt Emma Zeicescu şi era să nu mai fiu! Pro sau contra avort? Sigur o să vreţi să citeşti ce cred despre avort, dar să o luăm cu începutul. Eu nu judec! Nu judec nici dacă ai făcut, nici dacă eşti ca mine, norocoasă! Sunt un copil, în sufletul meu asta sunt.

Eram în burta mamei, iar când sarcina s-a confirmat, tata (Dumnezeu să-l odihnească în pace!) s-a speriat. A zis că nu vrea încă un al doilea copil, mai ales că fratele meu avea doar câteva luni. Pe vremea aia, măreața Epocă de Aur, când NU aveai de niciunele, să faci al doi-lea copil putea fi considerată o dovadă de mare curaj. Partea ciudată este că Nu aveai voie să decizi, avorturile erau interzise.

Citeste si: Singur…în trei! De ce să te chinui?

Ce făceau femeile, în lipsa opțiunilor? Avortau acasă sau la o prietenă, iar totul se desfăşura în mare secret, nu cumva să audă „prietenii”. Mama a fost deşteaptă, era pe vremea lui Ceauşescu, trebuia să găsească o soluţie. A jucat la intimidare…După ce a încercat cu argumentele, a trecut la fapte. A zis că face ca tata, dar că trebuie să o ajute cumva!

Tata trebuia să fie bărbat şi să o ajute să avorteze în secret! Nu vreau să va spun cum se face, că mă ia leşinul, dar să ştiţi că erau foarte multe metode ciudate, în acele vremuri. De ce? Pentru că femeile nu aveau parte de contracepţie, iar la final când aflau că sunt însărcinate…nu aveau voie să decidă! Putem sa ne gândim şi la cazurile unde educaţia lipsea. Ce mă întristează în povestea asta este că multe femei au murit încercând să rezolve o situaţie de acest fel. E normal?

În faţa acestei situaţii concrete, în care EL trebuia să fie parte la această experienţă traumatizantă, tata s-a speriat din nou. A dat înapoi şi aşa m-am născut eu, prin Septembrie!  Aşa că în dezbaterea asta vie despre avort, pro sau contra, eu spun aşa. Face fiecare cum şi ce doreşte cu corpul lui, dar vă implor, citiţi şi protejaţi-vă. Nici sufletele acelea de copil nu au vreo vină…
M-a ferit Dumnezeu până acum de o situaţie atât de delicată, dar cred că am dreptul să decid ce vreau să fac cu mine şi cu corpul meu. Asta nu înseamnă că sunt de acord cu numărul mare de avorturi din România. Prefer să privesc problema pragmatic. Un număr mare de avorturi într-o ţara ca România nu înseamnă altceva decât lipsă de educaţie.
Sunt absolut convinsă şi că numărul de sarcini,  la adolescente de 12-13 ani,  vine tot din lipsa de educaţie. Nu poţi să îi ceri unui copil să facă un copil, dar poţi să îi explici ce e contracepţia şi poţi începe să ai un dialog în familie despre viaţa sexuală. Suntema tat de pudibonzi ciand e vorba despre viaţă sexuală, încât încă ne mai mirăm de ce copiii noştri aleg să vorbească cu oricine, dar nu cu noi. Un om sanataos înseamnă o viaţă sexuală sănătoasă!
Rolul meu de părinte va fi să explic copilului că epoca berzei care aduce copii, a cam apus! Să mai schimbăm puţin filmul, ce ziceţi?
Hai să judecăm mai puţin şi să nu ne îngropăm în radicalisme creştine, e primul pas către nevroză! Respect celelalte păreri de genul – Da, sunt fanatică! – mă doare când înțeleg câte vieți se duc, dar rămân la educație, nu la interzicerea avorturilor! Şi ar mai fi ceva, până să aruncaţi cu pietre în femeile care consideră că nu îşi doresc într-un moment al vieţii lor o sarcina, gândiţi-va ce aţi face voi în locul ei? Nu’i aşa că nu e uşor ? S-auzim de bine!

Credits to: Fotograv

Emma Zeicescu - Avortul e1329091370152 150x150Citeste si: Decizie istorică a Papei Francisc – avortul poate fi iertat!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.