Explozie a epidemiei de rujeolă – 700 de cazuri în 7 zile

rujeolă - vaccinare 1024x674

Explozie a epidemiei de rujeolă – 700 de cazuri în 7 zile Situația la nivel național în ceea ce privește epidemia de rujeolă se agravează pe zi ce trece.

Ultimul raport al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), transmis pe 14 aprilie, vorbește de 4793 de cazuri, în 38 de orașe, cu 21 de decese. Cea mai mare creştere a cazurilor apare în judeţul Sibiu, unde săptămâna trecută erau 37, iar săptămâna acesta sunt 170 de cazuri .

Citește și: Legea vaccinării obligatorii intră mâine în dezbatere publică

Din totalul celor 4.793 de cazuri, 4.608 sunt la persoane total nevaccinate, iar, din cei 4.608, 3.802 sunt copii.

„Această creştere bruscă arată că situaţia nu este sub control, de aceea medicii şi autorităţile sanitare locale trebuie să intensifice eforturile pentru vaccinarea copiilor sau reluarea imunizării în cazul celor care nu au schema completă de vaccin. Epidemia de rujeolă din România este consecinţa vizibilă a scăderii succesive a ratei vaccinării. Această epidemie trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea: medici, autorităţi, părinţi”, a spus prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi membru în Comitetul Permanent al Biroului Regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa.

Sursă știre: Digi24

rujeolă - easter easter eggs arts crafts decoration color 150x150Citește și: Învierea Domnului – tradiții de Paște prin lume

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.