EPIDEMIE de rujeolă în România ! 675 de cazuri, 3 copii morți

rujeolă - rujeola copii

EPIDEMIE de rujeolă în România ! 675 de cazuri, 3 copii morți. Într-o comunicare oficială a Ministerului Sănătății se anunță oficial existența unei epidemii de rujeolă în România. Datele ministerului sunt extrem de alarmante: în primele 8 luni ale acestui an avem 675 de cazuri confirmare de rujeolă în 23 de județe.

Din păcate, există și 4 victime ale acestei epidemii, 3 copilași deja confirmați, un al patrulea încă în confirmare. Ca și termen de comparație, anul trecut, în România am avut doar 7 cazuri de rujeolă și nici un deces. În aceste condiții, Ministerul Sănătății recomandă vaccinarea de urgență a copiilor împotriva rujeolei (vaccinul ROR), respectând calendarul de vaccinare.

Apelul Ministerului vine într-o perioadă în care asistăm la un dezastru în ceea ce privește vaccinarea împotriva rujeolei-oreionului-rubeolei: doar 75% dintre copiii români născuţi în iulie 2013 au primit vaccinul contra anti rujeolă – oreion – rubeolă (ROR), şi pentru alte vaccinuri acoperirea scăzând sub pragul de siguranţă de 80%. Faţă de anul precedent, scăderile din 2014 sunt semnificative: între 2,5% şi 4%. Principala cauză este neprezentarea – 28% dintre părinţii nu şi-au dus copiii la vaccinare -, iar 14,3% dintre ei au refuzat să-şi vaccineze copilul. Numărul românilor care refuză să-şi vaccineze copilul este în creştere faţă de 2013, creştere mai pronunţată la oraş: plus 3,2% în 2014 faţă de 2013 (sursa: Institutul National de Sanatate Publica).

Unul dintre cei mai vizibili anti-vaccinişti din România, vedeta PRO TV Olivia Steer, citează şi recomandă cartea anti-vaccin a medicului de familie Christa Todea-Gross, care este vicepreşedintele Federaţiei ortodoxe Pro Vita, cu filiale în 9 oraşe din România.

Citește continuarea pe Hotnews.ro

rujeolă - dry cracking skin dehydrated 150x150Citeste si: 7 semne că nu bei suficientă APĂ !

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.