Cum să evitați epuizarea la locul de muncă

epuizarea la locul de muncă - tired 1794882c

Cum să evitați epuizarea la locul de muncă. Dacă sunteți dependenți de muncă sau pur și simplu vă petreceți toată săptămâna muncind fără să vă rămână timp și pentru altceva, atunci este foarte posibil să vă simțiți copleșiți și epuizați. În acest caz, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a rămâne motivați și energici. Acestea sunt câteva sfaturi de la entrepreneur.com:

  1. Dormiți bine.

Acesta este elementul cheie pentru a putea să vă treziți energici a doua zi. În medie, oamenii au nevoie de 8 ore de somn. Deci, dacă dormiți mai puțin de 8 ore, este foarte probabil să nu vă treziți în cea mai bună formă și să vă fie foarte dificil să vă concentrați asupra sarcinilor de la locul de muncă.

Citeste si: Ce lucruri dezavantajează femeile în carieră

  1. Învățați să spuneți nu”.

Nu puteți să țineți pasul cu fiecare proiect sau obiectiv minor. Trebuie să vă setați anumite limite și să refuzați sarcinile nesemnificative pentru cariera voastră. Fiecare promisiune făcută va adăuga și mai multă muncă pe lista voastră. Atunci când vă împărțiți energia între mai multe sarcini, ajungeți să pierdeți din eficiență și să aveți performanțe scăzute.

  1. Faceți mișcare.

Exercițiile fizice regulate reduc stresul și detensionează. De asemenea, vă îmbunătățesc starea și vă fac mai fericiți, prevenind astfel depresia. Dacă faceți mișcare după muncă sau în timpul pauzei de prânz, veți reuși să vă eliberați mintea, să vă relaxați și să vă reîmprospătați.  Astfel, veți deveni mult mai productivi, iar performanțele voastre vor crește.

  1. Găsiți-vă un hobby.

Găsirea unui hobby care nu ține de muncă vă va face mai fericiți și vă va permite să vă folosiți diverse abilități. De asemenea, veți putea întâlni noi oameni cu care aveți un interes comun. În acest fel, veți putea să luați o pauză și să discutați despre altceva în afară de muncă.

Citeste si: Doru Dima 

Foto: shemazing.net
epuizarea la locul de muncă - depresie 800x416 150x150Citeste si: Timpul nu se învechește niciodată

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.