Este flirtul pe Facebook infidelitate?

flirtul - flirt 1024x512

Articol scris de Ionuț Iancu. Este flirtul pe Facebook infidelitate? Într-o vreme în care dependența de rețele sociale este mai puternică ca oricând, era doar o chestiune de timp până s-ar fi ajuns la discuția legată de limitele în care putem vorbi de un flirt inocent sau infidelitate.

De unde plecăm? Bineînțeles, de la definirea flirtului, care este un comportament ce sugerează că o persoană este atrasă sexual de cineva, dar fără a lăsa lucrurile să evolueze prea mult. Iar din acest punct, dezbaterea poate fi una fără oprire. Unde e limita virtuală a lui „cred că nu mai e flirt, e infidelitate clară?”

La primul mesaj mai deocheat? La prima partidă de sexting în timp ce soțul sau soția sforăie în partea cealaltă a patului? La primele poze sau filmulețe cu tentă porno? Sau e suficient faptul că ți-a stârnit interesul o astfel de idee, ai continuat discuția, deși era evident că omul vrea doar o singură chestie de la tine?

Conform psihologilor, răspunsul poate fi uşor de stabilit dacă apropierea este făcută în mod corect. „N-aş spune că flirtul este un mod de a înşeala pur şi simplu. Este doar atunci când începi să te gândeşti la infidelitate sau când te ascunzi. Atunci putem vorbi de trădare, care poate fi foarte dăunătoare într-o relaţie. Dacă doar vorbeşti pe chat cu cineva, fără să vă întâlniţi, iar partenerul este de acord cu acest lucru, vă puteţi bucura în continuare de conversaţie“, a explicat Denise Knowles, consilier în relatii de cuplu, pentru „The Independent“.

Flirturile sau reacţiile la anumite comportamente pot fi privite ca pericol pentru relaţie. Şi, în timp ce flirtul doar prin mesaje sau fotografii pe Snapchat poate părea ceva inofensiv, principiile sunt aceleaşi. „Atunci când flirtezi şi nu îţi impui anumite limite, iar partenerul este nemulţumit de ceea ce faci, poate fi foarte dăunător relaţiei, mai ales dacă încerci să ascunzi o posibilă încercare de infidelitate“, argumentează Knowles.

Dacă este să mă întrebi pe mine, flirtul, de orice fel, este clar o infidelitate. Și dacă partenerul tău a ajuns să simtă nevoia să facă asta, înseamnă că ceva nu merge bine în relație. Înseamnă că tu nu îi oferi ceea ce își dorește. Înseamnă că nu reproșurile sunt soluția, nu țipetele și scandalul, ci o comunicare bună, sinceră, și care să vă arate fiecaruia ce nu funcționează, ce e de reparat.

Altfel, rămâne riscul de a apărea oricând un Don Juan sau o Gioconda virtuală să devină cu adevărat o alternativă pentru partenerul vostru. Căci orice este mai bun decât nimic.

Sursă foto: Huffpost.ro

flirtul - machiajfara 150x150Citeste si: Femeia fără machiaj? Da, există și este foarte FRUMOASĂ!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.