Ești gravidă? Nu fugi de exercițiile fizice!

gravidă - gravidasport

Ești gravidă? Nu fugi de exercițiile fizice! Momentul în care descoperi că ai rămas gravidă și vei fi mamă este unul care aduce extrem de multă bucurie, dar și griji, temeri. Iar una din cele mai des întâlnite frici este aceea de a face exerciții fizice, sport, mai ales dacă ești o femeie obișnuită cu o astfel de rutină.

Medicii susţin că viitoarele mămici care au o stare de sănătate bună pe timpul sarcinii pot opta pentru o activitate fizică. „Exerciţiile pe timpul sarcinii ajută la ameliorarea durerilor de spate, ajută la obţinerea unui somn odihnitor, dar şi stimulează fluxul sanguin la nivelul pielii.

Este indicat ca în momentul în care viitoarele mămici vor să opteze pentru o activitate fizică să ceară sfatul medicului. Pe toată perioada sarcinii nu sunt indicate sporturile care reprezintă risc de accidentare sau lovituri la nivelul abdomenului.

Sporturile de echipă (baschet, volei, lupte, judo, aerobic, tenisul, dar şi alergatul în al doilea semestru)sunt interzise categoric“, a precizat medicul Antonia Moraru.   Exerciţiile recomandate când ești gravidă:

  • Înotul este un sport eficient, iar pentru început viitoarele mămici trebuie să facă cursuri care să nu depăşească mai mult de 10 minute. Apa trebuie să aibă o temperatură între 18-25 de grade.
  • Pe timpul sarcinii o plimbare de maxim 30 de minute este eficientă pentru când ești gravidă, iar astfel te poți menţine în formă.
  • În primele trei luni de sarcină este bine ca viitoarele mame să facă exerciţii simple de încălzire, exerciţii cu obiecte uşoare sau cu gantere uşoare.
  • Exerciţile destinate grupelor de muşchi abdominali, ai spatelui, bazinului, muşchii perineali, sunt indicate în perioada sarcinii.

Sursă foto: lumealuijunior.ro

gravidă - copilbolnav2 150x150Citeste si: Pneumonia la copii – simptome și tratament

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.