Ești inteligentă? Ești și mai sănătoasă!

sănătoasă - inteligenta

Ești inteligentă? Ești și mai sănătoasă! Da, între o persoană inteligentă și sănătate chiar există o legătură,una dovedită și științific acum.

Oamenii deştepţi sunt mult mai sănătoşi decât cei cu un IQ mai scăzut datorită legăturii genetice dintre modul în care organismul gestionează bolile şi inteligenţa. Cercetătorii din Scoţia au anailzat date ale aproximativ 100.000 de oameni, date deţinute de UK Biobank.

Oamenii de ştiinţă au comparat testele mentale cu genomul lor şi au descoperit faptul că există trăsături care au legături comune între modul de gândire şi starea de sănătate. Cu alte cuvinte, oamenii bine educaţi care excelează în rezilvarea problemelor se îmbolnăvesc mai greu. În mod particular s-a desoperit că există corelaţii între educaţia, talentul verbal şi numeric al unei persoane şi boli precum Alzheimer, boli coronariene şi accidentele vasculare.

Persoanele care abandonează şcoala devreme şi au un coeficient scăzut al abilităților verbale şi numerice, prezintă un risc mai mare de a se îmbolnăvi de diabet de tip 2. Oamenii inteligenţi tind, de asemenea, să nu se îngraşe.

sănătoasă - masca minciuni 680x365 150x150Citeste si: Cum dai de gol un mincinos

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.