De ce să mă complic…dacă eşti prea complicat?

eşti prea complicat - e  ti prea complicat 1024x682

De ce să mă complic dacă… eşti prea complicat? Conduc spre casă. Ieri. Aglomerat. Bară la bară. În dreapta mea, o maşină făină. În ea o tipă gesticulează des. Tânăra. E clar că e supărată, e clar că ceva nu e aşa cum ar trebui. Îşi înfăşoară mâinile în jurul gâtului cât să îşi potrivească mai bine căştile de la telefon. Are obrajii aprinși…

Tonul e ridicat, îți dai seama din arcurile pe care le descrie cu mâinile și expresia feței. Mă uit, nu e nimeni în maşină înafara de ea. E clar, e genul de conversaţie cu care nu vrei să îţi închei ziua. Deschide geamul şi o aud:

– Iubitule, ți-am mai spus, lasă-mă să te ajut!

Mă uit ca un spectator la o piesă de teatru şi îmi vine brusc în minte o discuţie cu o prietenă. Unii oameni nu vor să fie salvaţi. Ce faci atunci? Unii vor să salveze. Eu m-am lăsat de sportul asta. Cum aşa? Uite aşa, nu mai vreau să salvez pe nimeni, cu atât mai mult dacă nu vrea să fie salvat. Pentru că nu e misiune mai frumoasă  decât să îţi întindă  mâna un om şi tu să o iei şi să îl ghidezi către următoare etapă. La final,  zâmbiți amândoi!

În materie de iubire, treaba e complicată cu salvatul. Se poate, dar îţi ia din energie şi nu te lasă fără cicatrici. Există undeva în sufletul feminin această nevoie de a salva. Trecând peste faptul că uneori chiar credem că putem transforma ditamai  broscoiul în prinţ, treaba asta cu salvatul vine ca o mănuşă pentu femeile care au instinct matern pronunţat. Eu așa am ajuns să cred…

Partea proastă e că salvarea unui bărbat care a avut, să zicem, suferinţe în amor…nu e treaba uşoară. Trecând peste faptul că nu e treaba ta să îi rezolvi trecutul! E treaba aia cu dosarele mai vechi în care el n-a avut curaj să între să facă un pic de curat… şi-atunci ce şanse ai tu? Și de ce să te agiți?  Salvarea unui om presupune ca persoana în cauză,  bărbat sau femeie,  să fi trecut deja peste perioada negării. Dacă e încă în faza de negare, poţi să îi predici tu cât vrei, nu o să accepte că are o problema la nivel emoţional. Suntem cu toţii defecţi, important e să o recunoaştem!

Am observat de-alungul timpului nenumărate relaţii în care unul din parteneri se încăpățâna să îl salveze pe celălat, să îl aducă pe drumul cel bun, chiar şi atunci când drumul era stropit cu alcool , bisexualism sau femei uşoare. Brusc, mi-a „crăpat” capul!  De ce să mă complic… dacă eşti prea complicat?

Nu mai zic de tipologia de bărbat care nu știe ce vrea, dacă vrea și când vrea, dar ar vrea ca tu să fii colo să-l aștepți. Pe bune? De ce aș vrea eu să fiu salvatorul tău? Nu mai bine te descurci și singur? Evident, cele mai multe care cred că pot trece peste orice de dragul iubirii, sunt femeile. Greșit! Ele şi-au făcut un target din salvarea domnilor în cauza! Greșit!

Dacă ” boala” e grea şi simt că e prea complexă patologia, nu mă bag la salvat suflete, că nu mai am nici timp, nici energie. Ceea ce va sfătuiesc şi pe voi! Eu nu zic că salvatorii nu-s buni, dar să îţi dedici viaţa încercând să ajuţi un om care nu vrea să fie ajutat, mi se pare doar o mare pierdere de timp. Oamenii nu se schimbă pe fond…

Mă uit la ea, e încă furioasă… Pe fundal se aude Delia.

„Ce are ea si nu am eu?
E acolo la bine, va fi si la greu?
Te strange noaptea-n brate
Cand dormi cu spatele la ea?”
PS: Nu confundaţi iubirea cu posesivitatea. Știi sentimentul ăla că oricat de tare te face să suferi , mai bine muriţi împreună decât să moară cu alta/ altul?  Asta nu e dragoste…

Follow: Fotograv

eşti prea complicat - 14555593 337708323243321 1352650668 n 150x150Citeste si: Gelozia pentru TRUP și SUFLET

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.