Nu ești productivă? 10 obiceiuri proaste pe care să dai VINA!

productivă - CPS Productivitate

Nu ești productivă? 10 obiceiuri proaste pe care să dai VINA! De fiecare dată îți spui că, gata, astăzi e ziua în care lucrurile vor începe să funcționeze normal, ziua în care vei începe să devii productivă și să faci tot ceea ce îți propui.

Cu toate astea, mereu apare câte ceva care îți dă peste cap acest plan. Ce să fie oare? Iată mai jos o serie de obiceiuri proaste care te fac să nu fi așa de productivă. Business Insider a întocmit o listă cu obiceiuri proaste la care ar trebui să renunţăm imediat pentru a fi mai productivi, de la aspecte ce ţin de somn până la cele legate de alimentaţie.

1. Amâni alarma

S-ar putea să simţi că apăsând butonul de amânare al alarmei de dimineaţă îţi oferă un pic de odihnă în plus, dar adevărul este că banalul gest face mai mult rău decât bine. Când te trezeşti sistemul endocrin începe să elibereze hormonii vigilenţei şi ai stresului, care permit organismului să-şi facă un stoc pentru a putea răspunde tuturor agresiunilor la care va trebui să facă faţă în timpul zilei. Însă dacă închizi din nou ochii încetineşti acest proces. În plus, cele câteva minute în plus nu-i dă timp organismului să primească somnul profund de care are nevoie.

2. Ţii telefonul lângă pat

Odihna joacă un rol important în nivelul de productivitate, iar unul dintre secretele unui somn bun este să nu permiţi niciunei influenţe externe să-ţi tulbure liniştea. Ecranele cu LED-uri ale telefoanelor, tabletelor sau laptopurilor emană ceea ce se numeşte lumină albastră, care, după cum studiile au demonstrat, afectează vederea şi suprimă producerea de melatonină, un hormon care ajută la reglarea ciclului de somn. De asemenea, cercetările sugerează că persoanele cu un nivel scăzut de melatonină sunt mult mai predispuse la depresie.

3. Sari peste micul dejun

Mintea şi trupul nostru sunt conectate în mai multe moduri importante, iar obţinerea combustibilului de care avem nevoie pentru a funcţiona nu înseamnă doar să ne odihnim corespunzător. Potrivit experţilor, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. În momentul în care te trezeşti, cel mai probabil nu ai mai mâncat de cel puţin 10 ore, iar prima masă a zilei este cea care pune în funcţiune metabolismul şi reglează nivelul de zahăr din sânge, astfel încât să te poţi concentra şi să fii productiv pe parcursul zilei. Când nivelul de zahăr din sânge este mic nu te poţi concentra, te simţi obosit, iritat şi nu ai răbdare. Dacă vrei să începi ziua cu dreptul nu trebuie decât să echilibrezi glucidele din alimentele bogate în fibre cu proteinele slabe.

Sursă foto: călătoriiprinsunet.ro

productivă - Drowning in Info 150x150Citeste si: Nu mai VREAU zgomot!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.