Evoluăm împreună!

evoluăm împreună! - Evolu  m   mpreun

Am deschis laptopul la ora 7.00. Tarziu, ar spune unii, dar eu știu cum îmi cădea capul pe pernă. Mi-am făcut cafeaua și m-am apucat să scriu. Prima propoziție peste care am dat, în timp ce căutam ceva…a fost: Evoluăm împreună!. Am zis mereu că treaba asta cu evoluția este esențială, mai ales când ai lângă tine oameni cu potențial. E păcat de Dumnezeu să rămâi blocat în nimic!

De cele mai multe ori în viață când am întrebat oamenii de ce NU fac ce își propun și doar spun că  o să facă, mi-am adus aminte de un citat de drăguț: ”Peste un an de acum incolo o sa iti doresti sa fi inceput de astazi.” – Karen Lamb. Nimic nu e mai usturător decât să îți dai seama, tu cu tine, că nu ai făcut ce trebuia, când trebuia. Ce sens mai au regretele ulterioare?

Ca individ ești perfect responsabil pentru  propria evoluție. Nimeni altcineva nu are această sarcină în „fișa postului”. Observ însă din ce în ce mai tare că ne lăsăm pe tânjală. Zicem ca facem azi, că facem mâine, că ne apucăm de cursuri, că o să mergem la bibliotecă, la teatru sau orice altceva ce ne-ar putea modifica interiorul măcar un pic. Zicem bine, dar facem pe dos!

Ne abandonăm unui sentiment pe care îl trăiesc uneori chiar și eu, dar pe care îl urăsc visceral: Lenea. Despre lene și victimele ei se pot spune foarte multe lucruri, un singur lucru mă intereseza – Lenea nu te ajută să evoluezi! Niciodată. Nici în iubire, nici în business, lenea nu îți dă nimic, doar îți ia. Îți ia perspectivele, oportunitățile, viitorul și propria ființă. Te abandonezi lâncezind într-un „sos” prost!

Peste ani ai să te uiți în jur și vei realiza că ești singur. Cine să stea cu un leneș în amor? Și în dragoste e nevoie de muncă și efort. Nici aici nu merge cu para mălăiață. Ai să te simți tare prost când vei realiza că ai rămas singur pentru că ai preferat să mergi cu lenea pe canapea decât să mergi cu prietenii sau iubita în locuri cu energie frumoasă.

Când spui și acționezi în virtutea lui „evoluăm împreună”, nu ai cum să greșești. Apreciez enorm cuplurile care se împing de la spate, iubirile în care schimbul de informații este constant, parteneriatele în care soții își savurează victoriile de etapă…împreună. Vor fi și eșecuri, dar ele vor trece…tot împreună!

Dragostea este evoluție la superlativ, ai grijă de tine și nu lăsa pe mâine ce poți face azi. Atât de adevărat!

Foto: Elena Hirțan
evoluăm împreună! - e  ecul   n amor 150x150Citeste si: De ce e bun eşecul în amor?

Ai si tu un text pe care vrei sa-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE –  Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.