Ce ai face pentru un somn BUN?

somn - somnodihnitor 1024x512

Articol scris de Ionuț Iancu. Ce ai face pentru un somn BUN? Somnul cred că este unul din cele mai importante daruri ce ne-au fost oferite. Vă aduceți aminte când eram copii cum ne puneau părinții să dormim după amiaza, măcar o oră? Acesta este primul lucru căruia i-am simțit lipsa odată ce viața mi-a luat copilăria și m-a pus să mă lupt cu morile de vânt.

Până de curând, când am decis să îmi iau destinul în propriile mâini și să nu mai fiu corporatist, cred că au trecut mai bine de 10 ani de când nu mai pot spune că am avut parte de un somn de după amiază. Și nici acum nu mă obișnuiesc cu ideea că în weekend, după o masă copioasă, cel mai bun lucru e să dormi.

Citeam acum câteva zile o știre despre o boală care afectează foarte multă lume din zilele noastre și anume ”boala picioarelor agitate”. O boală cât se poate de reală, care cică îți face picioarele să se miște necontrolat în timpului somnului. Care somn dispare. Și nimic nu e mai aiurea decât să îți pierzi somnul exact atunci când îți era mai drag.

Cred că există sute, mii de siteuri care îți dau sfaturi despre ce să faci ca să dormi bine. Unii vin și cu oferte care mai de care mai mirobolante, cu saltele care practic dorm în locul tău, dar tot tu ești odihnit. Ce să mai, nici nu știam câte lucruri poate inventa omul. Dincolo de asta, realitatea este că ai nevoie de o adevărată aliniere de planete, de aspecte, ca să reușești să dormi ca un copil. Unii nu pot dormi cu cea mai mică lumină aprinsă, alții nu pot dormi pe beznă. Unii dorm cu ursulețul în brațe, alții doar pe un anumit tip de perne. Pentru unii bag eu mâna în foc că nu dorm decât pe patul de acasă.

Fiecare are propriile sale tabieturi legate de somn și, deși am fi tentați să râdem mult pe tema asta, lipsa unui somn odihnitor poate aduce multe probleme de sănătate, fizică și psihică. Pentru că nu degeaba până și Dumnezeu S-a odihnit o zi.

Sursă foto: huffpost.com

somn - pisica 150x150Citeste si: Imaginea zilei – pisica curioasă

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.