Ce faci când se strică smartphone-ul?

smartphone - iPhone 1024x576 1024x576

Articol scris de Ionuț Iancu. Ce faci când se strică smartphone-ul? Circula la un moment dat pe internet un banc, dar care poate fi foarte ușor adaptat unei realități din viața fiecăruia dintre noi. Și anume: cică alunecă Vasile pe gheață, cade și aude un zgomot incredibil, de ceva spart. Stă el câteva minute și se gândește și se foiește și apoi, prinzând curaj, își zice: ”Sper că mi-am rupt piciorul, nu telefonul”.

Hai, curaj, recunoașteți și voi că, e când au apărut ”smartphoanele”, una din marile griji pe care le are posesorul lor este de a nu le scăpă, de a nu le zgâria, de a încerca să le țină cât mai mult timp. Iar campionul la cel mai sensibil telefon din lume este, nu există niciun dubiu, Iphone. Am ajuns să cred că, dacă îl strângi un pic mai puternic în mână, l-ai făcut praf. Tocmai de aceea am evitat mereu acest smartphone. Și am preferat să îmi cumpăr doar telefoane cât de cât mai rezistente, care să aibă și un pic de metalizat pe ele. Gen HTC, Samsung. Dar când viața e să decidă că un smartphone trebuie să cadă, păi cade. Și exact asta mi s-a întâmplat cu ultimul meu model. Care a făcut cunoștință cu podeaua liftului. Nu am să uit niciodată sunetul ecranului tactil, la momentul crăpăturii. Și nici bucuria de a vedea că inițial era o crăpătură mică.

Care, în doar câteva minute, precum autostrada Sibiu – Orăștie, s-a mărit și a acoperit tot ecranul. Și zău că nu se merită să mai mergi cu el la reparații și să îți spună ceva de genul: ”Sigur, se poate schimba, vă costă încă o dată valoarea telefonului”. Și atunci, ce e de făcut? Prevenția, grija, ca în orice situație. Iar prevenția, în cazul telefoanelor mobile e reprezentată de o husă de protecție. Care chiar îți poate proteja telefonul de șocurile unei căderi. Și astfel, să ai parte de el mai mult timp.

Parcă erau mai mișto timpurile de început alte telefoniei mobile, când Nokia 3510 avea o baterie ce dura și o săptămână și nu exista pericolul să se spargă, mai degrabă putea fi el considerat armă albă. Tehnologia de azi, cu smartphone, deși mult mai avansată și mai inteligentă, este parcă mult prea sensibilă și supusă riscului de a se strica mai repede.

Da, știu, așa e și gândită treaba, dar parcă și noi suntem prostuți că acceptăm așa de ușor asta.

Cum să faci să dureze mai mult telefonul tău:

  • asigură-i ecranul cu o folie de protecție. Cu cât este mai de calitate, cu atât șansele să ai ecranul spart scad.
  • cumpără-i o husă. Ai să rămâi suprinsă de cât de mult te poate ajuta. Pe lângă faptul că poate da un stil aparte telefonului tău, îl va și proteja.
  • fă update-uri în permanență la softuri și la aplicații, pentru a te proteja de viruși.

Sursă foto: gadget-review.ro

smartphone - obezitate 11429700 150x150Citeste si: Obezitatea, dincolo de prejudecăți. 

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.