Femeile pot opri abuzurile

femei - femeiabuzuri

Femeile pot opri abuzurile Nu trece o zi în care să nu avem, la știri cel puțin, măcar un subiect legat de abuzurile la care sunt supuse femeile de către partenerii. Din păcate, unele dintre aceste povești se încheie dramatic. În alte cazuri, fie curajul celor abuzate sau ajutorul oferit de vecini, fie prezența oportună a poliției, le salvează pe aceste femei care ajung astfel în adăposturile de urgență dedicat victimelor violenței în familie.

Este și cazul femeilor din Timișoara care au parte de aceste experiențe traumatizante. Odată ajunse în aceste centre speciale, ele nu primesc doar consiliere psihologică, socială și juridică, dar sunt ajutate să urmeze și niște cursuri specializate de autoapărare.

Camelia Labadi, psiholog şi coordonatorul adăpostului pentru victime ale violenţei domestrice din Timişoara, explică faptul că majoritatea femeilor ajung “în ultimul stadiu”.

Citește și: Rusia dezincriminează violența în familie 

“La noi ajung, de obicei, în ultimul stadiu. Nu este o decizie uşoară să plece de acasă. Foarte rar sunt cazurile în care pleacă de la prima palmă. E decizia fiecărei femei. Noi nu le obligăm să plece de acasă sau să se întoarcă, noi doar le sprijinim dacă vor să plece din acel mediu. Le informăm, le oferim consiliere socială, psihologică, juridică, le trimitem şi la cursuri de autoapărare. Însă, multe dintre femeile care ajung la noi se întorc în familie”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Camelia Labadi.

Problema violenței domestice este una de extremă actualitate, într-o Românie care este una dintre țările cu cel mai mare grad de femei abuzate din Uniunea Europeană. Recent, inclusiv legislația a fost înăsprită, în așa fel încât ordinele de restricție să fie mult mai ușor eliberate, iar dacă sunt încălcate, vinovatul să fie imediat pedepsit pe măsură.

Sursă foto: adevărul.ro

femei - helping domestic violence sufferers 1 150x150Citește și: Deputații au adoptat reguli mai dure contra violenței domestice!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.