Femei celebre care au cunoscut succesul târziu

femei - juliachild

Articol scris de Nicoleta Griciuc. Femei celebre care au cunoscut succesul târziu. Există oare o vârstă la care ar trebui să ne oprim din visat? Ce se întâmplă când visele noastre nu se împlinesc atunci când ne dorim noi? Puţine sunt certitudinile vieţii iar faptul că nu există o vârstă ideală la care ar trebui să începi să-ţi scrii povestea şi nici una în care succesul să te “lovească” sunt două din ele. Majoritatea dintre noi, între 20 şi 30 de ani, visam mult, ne punem o mulţime de speranţe în joburile pe care le avem şi, fără să ne dăm seama, acestea devin pietrele de temelie ale viitoarei cariere. Dar, doar pentru simplul fapt că nu ne simtitm împlinite profesional până la vârstă de 35 de ani, nu înseamnă că totul s-a sfârşit. Sunt o mulţime de femei celebre care au cunoscut succesul la vârste nu tocmai fragede şi care au demonstrat că prin ambiţie, multă muncă şi determinare SE ORICE POATE. Aşa că nu te stresa prea tare dacă anul acesta nu figurezi pe lista Forbes 30 under 30.
Inspiră-te din poveştile de mai jos!
1. Vera Wang
Frustrată fiind că nu are prea multe opţiuni pentru rochia de mireasă atunci când dorea să se căsătorească, acesteia i-a venit minunată idee de a-şi realiza una fix aşa cum şi-o dorea. Pasiunile, gusturile, preferinţele, stilul ei uşor excentric s-au reflectat în acea prima creaţie. Şi fără să-şi dea seama, uşor-uşor au urmat şi altele care au aşezat-o frumos în rândul creatorilor de modă de top. Deşi înainte a lucrat că jurnalist şi pentru o perioada la Ralph Lauren, nu i-a fost teamă să se reprofileze şi mai ales să se lanseze într-o industrie cu totul nouă şi aglomerată deja.

2. Anna Wintour
Că ea multe femei ar dori să fie: classy, elegantă şi…influenţă. A fost pe rând editor la Savvy şi la New York Magazine, la Harper’s Bazar, de unde a fost şi concediată, iar în 1985 a fost promovată redactor şef al British Vogue. Dar, de abia la vârstă de 39 de ani a dobândit jobul pe care îl are în prezent. Despre ea se spun multe: că este o şefa rea, că nu acordă nimănui o a două şansă, că nimeni nu urcă cu ea în lift şi că marile case de modă îşi fac programul prezentărilor de modă în funcţie de programul ei. Cool, right?

Citește și: Copilul care a murit în brațele lui Moș Crăciun

3. Vivienne Westwood
Când partenerul lui Vivienne, Malcom McLaren, a început să fie managerul trupei punk, The Sex Pistols, ea a făcut ceea ce ar face multe fete: le-a croit hainele pentru spectacole membrilor trupei. Pe atunci avea 30 de ani. Cu timpul, creaţiile ei au devenit din ce în ce mai apreciate şi a început să cunoască gustul succesului pe la vârstă de 50 de ani. Acum, la 70, este unul dintre cei mai influenţi şi apreciaţi designeri britanici.

4. Julia Child
M-ai crede dacă ţi-aş spune că Julia Child, un adevărat fenomen al industriei culinare, nu a ştiut să gătească până la vârstă de 36 de ani? Întâmplător, s-a înscris în “Cercul Gurmandelor” iar acolo a întâlnit două femei care încercau să scrie o carte de bucate şi au ales-o pe Julia să le ajute. La început, cartea a fost respinsă de editura, dar au reuşit să o publice totuşi în 1961. Tot întâmplător a început şi carieră ei în televiziune, fiind invitată la o emisiune la postul public din Boston pentru a promova cartea. A gătit o omletă şi telespectatorii au fost pur şi simplu vrăjiţi de ea. Aşa se face că a primit oferta de a găzdui propriul show culinar care a făcut-o celebra.
În 1993, a devenit prima femeie inclusă de către Institutul Culinar în Hall of Fame iar în noiembrie 2000 a primit cea mai mare distincţie posibilă în Franţa, Legiunea de Onoare.

femei - angry woman 150x150Citeste si: De ce au nervi femeile

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.