Sute de milioane de femei, fără protecție în fața hărțuirii sexuale!

femei - harassment 1024x683

Sute de milioane de femei, fără protecție în fața hărțuirii sexuale! În contextul scandalului sexual care a cutremurat Hollywood-ul și întreaga lume, avându-l pe Harvey Weinstein, ies la iveală statistici deosebit de grave legate de protecția oferită de statele lumii femeilor afectate de hărțuire sexuală la locul de muncă.

Mai mult de o treime din statele lumii nu au legi împotriva hărțuirii sexuale la locul de muncă, o situație care lasă peste 200 milioane de femei fără protecție legală, relevă un studiu recent realizat de WORLD Policy Analysis Center de la Universitatea California din Los Angeles, transmite vineri Reuters.

Citește și: #MeToo, dar până unde?

Potrivit studiului, aproape 82 milioane de femei muncesc în țări fără legislații împotriva discriminării de gen în ce privește salariile și promovările la locul de muncă.

Condițiile de muncă pentru femei au ajuns recent în atenția publică în urma acuzațiilor, larg mediatizate, de hărțuire și agresiune sexuale aduse de actrițe celebre producătorului american de film Harvey Weinstein.

Dezvăluirile au declanșat un val de acuzații și împotriva altor figuri din industria de divertisment, iar milioane de femei și-au relatat, în cadrul campaniei #MeToo, experiențele similare de hărțuire sau agresiune din partea unor colegi, șefi sau a altor persoane.

La nivel global, 68 de state, în care muncesc aproape 235 de femei, nu interzic hărțuirea sexuală la locul de muncă, potrivit studiului, care a analizat legislațiile în vigoare în cele 193 de state membre ale Organizației Națiunilor Unite.

Sursă foto: officechai.com

Continuare știre pe Agerpres

femei - sexual harassment boss e1485451100438 150x150Citește și: #MeToo, hashtagul revoltă al femeilor hărțuite sexual!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.