9 ţări în care este bine să trăieşti dacă eşti femeie

femei - femeie fericita

9 ţări în care este bine să trăieşti dacă eşti femeie În 1909, a fost sărbătorită pentru prima dată Ziua Internațională a Femeii. Această iniţiativă a venit după o grevă în care s-a protestat împotriva condițiilor oribile de muncă pentru femei și, tot atunci, o mulțime de alte probleme ale femeilor au fost aduse în atenția lumii.

Astăzi, potrivit unui raport al CNN, o fetiță sub 18 ani se căsătorește la fiecare 2 secunde. Una din trei femei a fost agresată fizic sau sexual de partenerul său în timpul vieții și, în 2017, salariul anual pentru femei este egal cu salariile bărbaților de acum zece ani.

Din fericire, unele țări sunt pe drumul cel bun. Tari ca Austria, Noua Zeelandă și Suedia  au făcut  ca egalitatea de șanse între femei și bărbați să nu fie o opţiune ci o necesitate, potrivit unui nou clasament de la News & World Report.

Iată ţările în care drepturile femeilor sunt respectate si egalitatea între femei şi bărbaţi nu este o misiune imposibilă.

Suedia

Această țară scandinavă este un campion al drepturilor femeilor. Are una dintre cele mai bine plătite politici de concediu parental din lume pentru ambele sexe (părinții primesc  480 zile de concediu plătit), femeile primesc îngrijire prenatală gratuită sau subvenționată şi exista multe centre de îngrijire a copiilor. Încă din clasele primare se promovează egalitatea între sexe, iar jumătate dintre miniștrii țării sunt femei.

Danemarca

În comparație cu alte țări, Danemarca are decalaje mici între bărbați și femei în ceea ce privește educația, economia, sănătatea și politica și oferă un sistem complex de îngrijire şi educaţie al copiilor. De asemenea, are una dintre cele mai flexibile politici de concediu parental din Uniunea Europeană.

Olanda

Mamele, aflate la început de drum, beneficiază de asistență maternală, care este plătită (cel puțin parțial) de asigurare, iar țara a făcut o treabă foarte bună reducând semnificativ diferența dintre bărbați și femei în foarte multe domenii.

Citește și: Sacrilegiul lui Macron. Cum să iubești o femeie în vârstă?

Canada

Canada a făcut din protecția drepturilor femeilor o parte a politicii sale interne și externe.Orice încălcare a acestor drepturi dar şi cazurile de agresiune, abuz şi violenţa domestică împotriva femeilor sunt aspru pedepsite de legile canadiene.

Finlanda

Printre primele ţări din lume care au acordat femeilor dreptul de a vota, Finlanda a fondat, de asemenea, Premiul Internațional pentru Egalitatea de Gen și, în acest an, toți elevii din clasa a IX-a primesc o copie gratuită  a broşurii „Noi ar trebui să fim toți feminiști”.

Elveţia

Clasata ca cea mai buna tara din lume, Elveția se mândreşte cu promovarea diversității și a drepturilor femeilor. Din anul 1981 principiul egalităţii a femeii cu bărbatul a fost înscris în Constituţia Elveţiei. În anul 1996 a intrat în vigoare o lege mai amplă care trebuie să asigure femeii o poziţie de egalitate în familie,  educaţie dar şi la locul de muncă. De asemenea au fost implementate legi speciale pentru protejarea şi susţinerea femeilor însărcinate dar şi a celor care alăptează.

Australia

Se pare că atât bărbații, cât și femeile au o calitate buna a vietii, o implicare egală în activităţile sportive şi un nivel scăzut de stres, ceea ce duce la o speranță de viață mai lungă pentru ambele sexe. De asemenea, în ultimii ani s-a constatat şi o îmbunătăţire a situaţiei în ceea ce priveşte egalitatea salarială şi veniturile obţinute.

Austria

Acest stat democratic cu venituri ridicate este un centru cultural care se mândrește cu unul dintre cele mai înalte standarde de viaţă din lume pentru femei și bărbați, oferindu-le în egală măsură poziții înalte în domeniul antreprenoriatului dar şi al implicării politice .

Noua Zeelandă

Pentru ambele sexe, Noua Zeelandă este o țară sigură și pașnică, care a fost lider din anul 1980 în menținerea păcii și a securitatatii globale.Nu trebuie uitat că Noua Zeelandă este prima ţară din lume care a acordat femeilor dreptul de vot în anul 1893 dând startul astfel la speranţa unei vieţi mai bune  pentru femei.

Photo via Visualhunt.com

femei - emma1005 150x150Citește și: Când femeile obosesc

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.