Statistici îngrijorătoare – 68% dintre femei nu știu ce este HPV

HPV - boli genitale 1024x576

Statistici îngrijorătoare – 68% dintre femei nu știu ce este HPV Nu de puține ori s-a vorbit despre cancerul de col uterin și despre incidența sa deosebit de mare la nivelul țării noastre, care domină clasamentele europene atât la număr de cazuri cât și la număr de decese.

Aceste cifre îngrijorătoare vin pe fondul altora și mai grave: una din 10 românce nu a fost la medic în ultimii 10 ani și 68% dintre femei nu știu ce este HPV.

Cel puțin 4.000 de românce sunt diagnosticate anual cu această boală, cel mai des întâlnită formă de cancer la femeile cu vârste cuprinse între 15 și 45 de ani, după cel mamar. Din păcate, aproape jumătate din aceste cazuri sunt depistate mult prea târziu.

Citește și: HPV –Boala cu transmitere SEXUALĂ fără SIMPTOME

Potrivit datelor obținute de cercetători, 11% din femeile din România nu și-au mai făcut analize de sânge de peste 10 ani, iar 68% nu au auzit de HPV. „Foarte multe femei ajung în cele mai multe cazuri la medicul ginecolog atunci când simt un disconfort, un simptom sau o durere.

Fiecare femeie trebuie să facă un control ginecologic de rutină o dată pe an. HPV este un virus și, depistat la timp, poate fi ținut sub control cu terapie imunostimulatoare, așa că e foarte important să fie depistat la momentul oportun!“, spune Karina Stoenescu, medic primar ginecolog.

Sursă foto: elytis-hospital.ro

Citește continuarea pe Cotidianul.ro

HPV - Tricks to Fall Asleep 150x150Citește și: Cum să adormi rapid cu metoda 4-7-8

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.