Femei în politică – dragoste cu năbădăi!

femei - femeipolitica

Articol scris de Ionuț Iancu. Femei în politică – dragoste cu năbădăi! Suntem în linie dreaptă în ceea ce privește campania electorală. Pe lângă tot zgomotul de fond legat de Dragnea, ruși, Ponta, Cioloș, PNL, un fenomen extrem de interesant, mai ales pentru o țară ce zeci de ani de zile a fost îndoctrinată pe o singură idee: femeia își are locul bine definit: la cratiță și eventual să crească copiii familiei.

Despre ce fenomen vorbim? O mică revoluție dacă vreți: peste 150 de femei candidează pentru un loc în Parlamentul României. Un număr impresionant, un număr care arată faptul că, din nou, doamnele din viața noastră par pregătite să ne spună: „hai, că ați făcut destulă mizerie și pe aici, venim noi și punem ordine peste tot„.

Care este modelul de femeie în politică?

Aici lucrurile sunt destul de clare: românii vor femei în politică. Dar vor femei care au performat în domeniile lor de activitate, femei care să nu fie în politică doar pentru că au avut ocazia să treacă prin paturile unor politicieni sau au câștigat cine știe ce concursuri de miss.

Românii vor în politică femei. Și nu este neapărat un caz izolat. În întreaga lume se întâmplă asta. Marea Britanie are un premier femeie. Germania și întreaga lume tremură la auzul numelui Angela Merkel. În Statele Unite ale Americii, candidata democrată Hillary Clinton a pierdut neașteptat alegerile în fața unui Donald Trump căruia nu se dădea nicio șansă.

Dar semnalul rămâne. Femeile iau cu asalt politica. La noi iau cu asalt Parlamentul. Și de ce nu am crede în ele? De ce nu le-am da o șansă? Până la urmă, femeia este cea care face totul posibil. Femeia ține o casă, ține o familie, se preocupă de bunăstarea celor dragi, are grijă de finanțele casei.
De ce nu ar face același lucru și la nivel înalt? Dacă ar fi să mă întrebe pe mine cineva, asta i-aș recomanda. Să voteze o femeie. Să ofere politicii noastre un pic de clasă, de stil, de spirit matern. De frumusețe sufletească. Și de dedicare.

Circula, la un moment dat, pe net, un banc. Cum ar arăta lumea numai cu femei la conducere? Nu ar mai fi războaie, dar țările nu și-ar mai vorbi. Sincer, nu mă deranjează o lume în genul ăsta. Pe voi?

Sursă foto: vice.com

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.