Femeia și „bărbatul„ din EA !

Articol scris de Elisabeta Pancea. Femeia și „bărbatul„ din EA ! Copil fiind, m-a atras mereu tot ce e nou. De la pantofii mamei și desenele pe agendele din casă, până la cititul cărților și sport, am exprimentat tot ce mi-a ieșit în cale. Cu timpul, am lăsat deoparte lucrurile mai puțin interesante și m-am concentrat pe cele care mă pasionau cu adevarat, mai ales sportul.

Însă, cum în orice grup de copii sau în orice școală există băieți mai răutăcioși, nu am scăpat neatinsă de răutățile lor. Pe atunci credeam că odată cu trecerea timpului se vor schimba lucrurile. dar și acum unii bărbați consideră că locul femeilor e la cratiță și nu le acceptă ca rivale în competițiile sportive ce solicită efort. Am întâlnit multe cazuri în care femeilor li se spunea că nu vor reuși să ajungă la performanțele unui bărbat, că locul de campion nu li se cuvine sau că vor renunța la puțin timp după ce au început.

Și totuși, de ce consideră ei că o femeie nu poate juca rugby, nu poate ridica greutăți sau se va plânge prea mult fiind faultată la fotbal? De ce bărbații consideră femeile mai slabe decât ei și nu le pot considera egale? Sau când o femeie ambițioasă demonstrează că-și merită titlul, de unde vine răutatea prin care femeia „devine bărbat„? Sau, mai rău, că și-a obținut locul prin pile și că nu îl merita.

Citește și: Dacă vrei o femeie PUTERNICĂ, fii DEȘTEPT!

Ați fi uimite să vedeți o halterofilă plimbându-și fetița îmbrăcată în prințesă prin parc? Eu nu aș fi. Pentru că este tot FEMEIE. Chiar dacă în unele cazuri ea poate avea un trup mult mai solid decât al unui bărbat, nu înseamnă că i s-a schimbat și gândirea, că nu mai are sentimente, instinct matern și că nu poate îndeplini rolul ei de gospodină în casă, cu care s-a născut.

„Masculii feroce„ judecă și condamnă când văd o fotografie a unei femei cu un corp mai musculos decât al lor. Poate au trecut și ei în realitate pe lângă ea și îmbrăcată fiind, nici măcar nu știau ce ascund de fapt hainele.  Fară să știe pe lângă câte cupluri au trecut pe stradă, în care femeia era, poate, mai dezvoltată decât propriul soț.  Și dacă el a acceptat-o așa cum e ea, cu ce drept o judecă ceilalți fără să o cunoască? Și de ar fi să o întâlnească încă o dată, ar avea curaj să îi spună în față tot ce cred? Nu. Pentru că cel mai probabil s-au simțit slabi știind că ei nu ar ajunge așa și singurul mod prin care pot și ei să se simtă bine este să critice. Dar asta nu o face pe ea mai slabă.

Nu, femeilor, nu v-ați transformat în bărbați pentru că așa v-au spus gurile rele. Ați devenit femei puternice, ambițioase și, dacă sportul v-a adus fericire, femei adevărate.

Sursă foto: Female Fitness Motivation Facebook Page.

femeia - alpha male 85 150x150Citeste si: DE CE nu mă omor după masculii ALFA?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.