De ce cred în femeia de 40?

femeia de 40 - femeia de 40 1024x513

De ce cred în femeia de 40? Mă uităm la ea cum a înflorit. Şi-a şters lacrimile şi dilemele existenţiale şi a zis sec: Îmi trăiesc viaţa! Lucru greu de crezut acum niște ani când se zbătea în meandrele unei casnici care ii producea riduri pe frunte şi o făcea să arate ca omul care caută o salvare şi nu o găseşte.

Şi ea (ca multe alt femei) a trecut prin salvarea relaţiilor, prin veşnica aşteptare ca el să fie aşa cum şi-a dorit, prin negocieri și printr-un divorț, la final.  Cele mai competitive au la activ chiar mai multe vizite la notariat. La un moment dat s-a abandonat pe sine. Țin minte că urmăream cum se stinge femeia din ea. Nu asculta, nu auzea, nu simțea, mergea ca robotul înainte. Haine aruncate pe ea, cateva kilograme in plus, parul prins. N-am sperat ca o sa fie o schimbare asa radicala. 

 Tin minte si acum cât de debusolată era când am mers cu maşina să o ajut să-şi strângă lucrurile. Ale ei şi ale copilului! Ea şi doar ea, indiferent de cât de mult am cicălit-o în viaţa asta, doar ea a putut să înveţe lecţia supravieturii.

Se îndreaptă spre 40 şi o să mă ucidă când citeşte asta. Se îndreaptă spre 40, ca şi mine!  Îi spun mereu râzând că trăim vieţi asemănătoare, atât de asemănătoare încât uneori îmi pare că e unul din sufletele mele pereche. Cine a zis că sufletul pereche e musai să fie de sex opus? Prietenia pe viaţă e adesea mai valoroasă decât orice amantlâc sau nebunie amoroasă.

Cred în femeia de 40 pentru că a înţeles că viaţa este despre ea, nu despre a-i salva pe alţii. Cred în femeia de 40 pentru că ştie să privească iar ţie ţi se scurge sângele în vene de poftă, de curiozitate şi de mândrie. Să ai o femeie de 40 este un trofeu binemeritat de bărbaţii care au înţeles etapele evoluţiei feminine. Ei şi doar ei, răbdători sau pur şi simplu înţelepţi, vor avea parte de femeia aia cumva …completă. Femeia mamă, amantă, prieten şi confident!

Femeia de 40 e că ananasul, bun la orice ora, savuros de copt, nu te îngraşă ba chiar te pune să slăbeşti. Ea vrea un bărbat,  nu o pernă pufoasă. Ea caută un amant,  nu un baitel timid care nu ştie pe unde se dezlege misterele feminine. Ea caută viaţă pentru că ştie acum să o preţuiască mai tare. Ea vrea să te simtă puternic, fără să dea înapoi dacă te simte vulnerabil. A fost şi ea acolo şi ştie că doare. Femeia de 40 vrea mixul ăla perfect – siguranţă, iubire şi energie!

Dacă vrei să ai parte de ea trebuie să nu cumva să îi laşi sentimentul că plângi după alta. O sa plece instant. Nu mai are timp să îţi panseze rănile, eşti matur şi vaccinat, o poţi face şi singur. Vrea un prieten pasional de aşternut şi un camarad pentru viaţa aia nebună. Să nu credeţi că femeia la 40 se stinge. Greşit! Dacă e inteligentă  ( recunosc ca sunt și cazuri in care nu e)  e ca o torţă proaspăt aprinsă şi …arde mai tare ca aia de la olimpiada.

Femeia de 40 vrea să te ştie pe picioarele tale, să te simtă sigur. Ai un copil? Nu e nicio problema. Și ea are, îi creştem împreună! Se va uită în ochii tăi şi te va mângâia pe frunte când te năpădesc grijile, în ea e o mama care te îmbrăţişează cât să îţi dea încredere. Restul, îl faci singur!

Nu se fereşte nici de muncă, nici de o petrecere stropită apetisant, nici de călătorit în lume şi educat copiii. Femeia de 40 poate să fie cadoul tău, dacă eşti îndeajuns de inteligent să nu mai stai să aştepţi sau să eziți. Dacă nu vei avea ce caută, să nu te mire….va pleca delicat. Nu de alta, dar timpul e preţios!

Femeia asta faină alege să trăiască pe principiul „carpe diem” pentru că poate. A trecut prin atâtea încât nu se mai grăbeşte. Savurează momentul!

– Unde să mă grăbesc?

Mă întreabă senină că o floare de vara, iar eu mă uit la ea cât e de frumoasă. Ştiu că nu crede în complimente de complezenţă, dar am noroc că mă ştie de câteva decenii. Pentru ea şi pentru toate femeile mişto care se duc spre 40, am un sigur sfat. Bucuraţi-vă de viaţă!

PS: Mai am 4 ani și 16 zile până la 40. Tare!

foto: Fotograv

femeia de 40 - ramai SINGURA 768x490 150x150Citeste si:  Mă îmbăt cu privirea lui, dar NU mă îmbăt cu APĂ RECE

Ai si tu un text pe care vrei sa-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE –  Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.