Femeia de la proteste..

proteste - lasilor

Articol scris de Ionuț Iancu. Femeia de la proteste.. E una din imaginile simbol ale protestelor de aseară. O imagine preluată de marile agenții de presă din întreaga lume. Ea ne arată o femeie cu ochii aproape în lacrimi, deznădăjduită, ce ține în mâini o pancartă pe care scrie: „….Lașilor„

Cam asta este însăși esența a ceea ce s-a întâmplat de ieri seară și continuă și acum. Da, știam despre Dragnea și gașca lui de penali că nu au decât interesul să fure, că singurul lor scop este acela de a se pune la adăpost de orice urmă de justiție. Și aproape că îi priveam cu simpatia cu care te uiți la chinul lui Tom în lungile lui bătălii cu Jerry.

Dar lașii au mers mai departe de atât. Nu doar că au vrut să se considere mai presus de oricine și orice. Nu doar că ne-au considerat proști. Au ales să se comporte precum niște borfași de la miezul nopții. Ca niște violatori ordinari care prind femeile în locuri întunecoase și își fac poftele ele. Așa au procedat Dragnea, Grindeanu și pseudo ministrul de la Justiție, Iordache. Au luat România ostatecă în clădirea Guvernului, au stins luminile, au siluit-o cu forța și apoi au încercat să fugă prin spatele clădirii.

Citește și: Iohannis, avertisment către Grindeanu

A fost picătura care a umplut paharul. Și a dat drumul la proteste.

In 27 de ani de democrație, țara asta a tot fost subiectul violurilor întregii clase politice. Nici nu a mai contat la un moment dat. Aproape că a ajuns să creadă că ăsta e destinul ei. Să fie furată și violată. Totul până aseară. Dragnea și gașca lui au reușit ceea ce nu au reușit nici Iliescu, nici Năstase, nici măcar arogantul de Ponta. Să dea României cele mai mari proteste de după 1989.

Oamenii aceștia ne-au aruncat în umbra trecutului. Ne-am culcat pe 31 ianuarie 2017 și ne-am trezit in ianuarie 1990. Să o luăm iar 27 de ani la pas printr-o tranziție sfâșietoare, prin eterna luminiță de la capătul tunetului.

Mă uit iar la poza cu femeia ce ține cartonul cu „Lașilor„…e atâta furie în liniștea aceea. În acel cuvânt. E o furie pe care o simți la orice pas. Oamenii sunt dispuși de data aceasta să meargă dincolo de orice limită. Și nu e bine. Nu e bine pentru clasa politică, nu e bine nici pentru noi.

Sursă foto: republica.ro

proteste - piatavictoriei 150x150Citeste si: Imaginea zilei – România a ieșit în stradă

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.